מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> א.א. נ' המוסד לבטוח לאומי - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

א.א. נ' המוסד לבטוח לאומי

תאריך פרסום : 15/04/2017 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
6442-07-16
08/04/2017
בפני סגנית הנשיאה :
ד"ר אריאלה גילצר – כץ

- נגד -
מערער:
א.א.
עו"ד אלמוג שאול
עו"ד ברומברג סבטלנה
משיב:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד איילת ברעם
פסק דין
 

 

  1. לפניי ערעור על החלטת הוועדה הרפואית לעררים (אי-כושר) מיום 14.4.16 (להלן: "הוועדה"), שקבעה כי המערער איבד את כושרו להשתכר בשיעור של 65%.

     

  2. המערער, יליד 1948, עבד לאורך השנים כמתפעל מחסן בשר, וסובל מליקויים רפואיים שונים אשר בגינם נקבעה לו נכות רפואית משוקללת בשיעור של 79%. בין היתר סובל המערער מהליקויים הבאים: סכרת נוירופטית (65%), יתר לחץ דם, ליקוי בחדות הראיה ובשדה הראיה, מחלת ריאות, אובדן שיניים, CTS, נכות בעמוד שדרה מותני ובעמוד שדרה צווארי.

     

    תמצית טענות הצדדים

  3. טענות המערער:

    • הוועדה שגתה כאשר שקלה שיקולים זרים, ובמיוחד שיקולים כלכליים, שנועדו למנוע מן המערער את הקצבאות המגיעות לו על פי דין. קביעת הוועדה היתה כללית, סתמית ובלתי מנומקת;

    • הוועדה נמנעה מלפרט באילו סוגי עבודות מסוגל המערער לעבוד לאור מגבלותיו הרפואיות החמורות, ולנוכח היותו אדם מבוגר (גיל מקסימלי בשוק התעסוקה), חסר השכלה וחסר הכשרה מקצועית. ככל שהיתה הוועדה מפרטת את סוגי הוועדות כנדרש הרי שהיתה נדרשת להתמודד עם הקושי שבקביעתה, כי המערער איבד את כושרו להשתכר באופן חלקי בלבד. קביעת הוועדה אף סותרת את הלכת מוהרה (עב"ל 327/03 עזאת מוהרה – המוסד לביטוח לאומי, להלן: הלכת מוהרה), שלפיה דרגת הנכות הרפואית מבטאת גם את דרגת אי הכושר, ואין בה כל התייחסות למידת יכולתו של המערער לרכוש מקצוע חדש, התואם את מגבלותיו הרפואיות.

    • לאור הפגמים המפורטים לעיל, ומאחר שאין מנוס מן הקביעה כי מכלול הליקויים הרפואיים של המערער אינם מאפשרים לו לעבוד ולהשתכר, הרי שיש להשיב את עניינו של המערער אל הוועדה על מנת שתנמק את קביעתה, ותפרט באילו סוגי עבודות יכול המערער לעבוד, על רקע הליקויים הרפואיים שמהם הוא סובל.

       

  4. טענות המשיב:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ