עב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
60568-07-13
17/05/2015
|
בפני השופט:
דורי ספיבק
|
- נגד - |
תובע::
גיל פרנקל עו"ד אלון לוריה
|
נתבע::
המוסד לביטוח לאומי עו"ד רועי הררי
|
פסק דין |
1.בפנינו ערעור על החלטת פקיד התביעות מיום 25.11.12 לדחות תביעה לתשלום דמי תאונה.
רקע עובדתי ומהלך ההתדיינות
2.התובע נפגע ביום 26.6.12 בתאונת אוטובוס שאירעה מחוץ לישראל, במדינת קובה שבדרום-אמריקה. הוא שהה מחוץ לישראל בעשרת הימים שלאחר התאונה, עד ליום 5.7.12. על כן, ועל פי הוראות הדין, אין מחלוקת בין הצדדים בדבר כך שאינו זכאי לדמי תאונה בגין ימים אלה. המחלוקת שבין הצדדים היא בדבר זכאותו של התובע לדמי תאונה בגין התקופה שלאחר מכן ועד ליום 25.9.12, שכן על פי הוראות הדין, התקופה המקסימלית בגינה זכאי מבוטח לדמי תאונה הינה 90 יום.
3.ההחלטה לדחות את התביעה שהגיש התובע התבססה על הממצא, לפיה לא התקיים במקרה זה אחד התנאים לתשלום דמי תאונה למבוטח שלא הוגדר כעובד או כעובד עצמאי בתקופה הרלוונטית, והוא שהמבוטח היה מאושפז או מרותק לביתו בכל התקופה שבגינה הוא תובע דמי תאונה.
במהלך דיון קדם משפט שהתקיים בפני חברתי כב' השופטת הבכירה מיכל לויט, הסכימו הצדדים על כך שיש למנות מומחה יועץ אורתופד, שיתבקש לבחון את כל המסמכים הרפואיים, ולאורם לקבוע האם לאור מצבו הרפואי התובע היה מרותק לביתו, וככל שהיה, מאיזה מועד ועד איזה מועד. בחוות דעתו של המומחה האורתופד ד"ר גיל לאנה תואר המקרה כך:
"יליד 1989... בתאריך 26.6.12 במהלך טיול בקובה האוטובוס בו שהה התהפך. כתוצאה מהתאונה נפגע התובע בגבו ופונה לביה"ח הסמוך בקובה, היכן שבצילומים אובחן שבר דחיפה בחוליה... בתאריך 6.7.12 פנה התובע לחדר מיון בביה"ח תל-השומר, היכן שנבדק והופנה לבדיקת CT עמוד שדרה מותני שהדגימה שבר דחיפה יציב בגובה L2, לאחר סיום הבירור שוחרר לביתו עם המלצה לשימוש ב – Brace (מחוך).
בתאריך 18.7.12 נבדק לראשונה ע"י אורתופד במסגרת קופת חולים, ובתיעוד נרשם בין השאר: "אין מעורבות אלמנטים אחוריים, אין מעורבות דיסקאלית. הליכה ויציבה תקינות. מעט חושש לבצע תנועות. ללא רגישות בניקוש... תחושה והחזרים שמורים...".
בנוסף נכתב ע"י האורתופד "מכאנית, אין למחוך תפקוד של ממש. יכול ללבוש את המחוך בעיקר מחוץ לבית (אין תאריך לתיעוד זה)....
הביקור הבא היה בתאריך 23.12.12....".