ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
60032-06-15
23/04/2017
|
בפני השופט:
נוהאד חסן
|
- נגד - |
תובע:
י.ק. עו"ד ורד מועלם עו"ד אהוד דהאן
|
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד רויטל חן
|
פסק דין |
כללי
1.זוהי תביעה להכיר בליקוים בהם לקה התובע בגבו, כ"תאונת עבודה" על פי תורת המיקרוטראומה, לאור החלטתו של הנתבע לדחות את תביעתו של התובע לתשלום דמי פגיעה עקב תאונה בעבודה, כמשמעותה בסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), התשנ"ה-1995 (להלן - החוק).
2. תביעת התובע נדחתה על ידי הנתבע, מן הטעם שלא הוכחה לטענתו פגיעה בעבודה על פי סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי. קרי, התובע לא הניח תשתית עובדתית לקיומה של תאונה בעבודה על דרך המיקרוטראומה, ולא הוכחו לטענתו, קיומם של אירועים תאונתיים זעירים חוזרים ונשנים אשר נגרמו תוך כדי עבודתו אשר הביאו לפגיעה הנטענת בגבו של התובע. לטענת הנתבע, אין קשר סיבתי בין הפגיעה הנטענת בגבו של התובע לבין תנאי עבודתו, על כן יש לדחות את התביעה.
להלן עיקר העובדות הצריכות לענייננו:
3.התובע יליד שנת 1967.
4.בין השנים 1988 עד 2012 עבד התובע בחברת "יוניליבר" (להלן - החברה), בתפקיד מנהל מחסן ולוגיסטיקה, 5 ימים בשבוע כ-8 שעות ביום, ושימש גם כיו"ר ועד עובדים החל משנת 1996.
5.התובע שיחק בנבחרות הספורט של החברה, בענפי הספורט השונים: באולינג, קט -רגל וכדורסל.
6.במסגרת תשובות לשאלון שנשאלה החברה, ביחס לעבודת התובע אצלה, על ידי הנתבע, עולה כי -
- התובע השתתף בנבחרת ספורט כדורסל בין השנים 2002 -2008 (נ/3 ועמ' 2 שורה 9 לפ').
- בין השנים 1991-2012, שיחק עם קבוצת הבאולינג.
- בכל ענף ספורט התקיים אימון של 1.5 שעות, אחת לשבוע.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת