ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
55554-06-14
23/02/2015
|
בפני השופטת:
עידית איצקוביץ
|
- נגד - |
מערער:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד מוניר ח'יר
|
משיבה:
מ.ס. עו"ד מאירה זוהר
|
פסק דין |
1.לפניי ערעור המוסד לביטוח לאומי על החלטת הוועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) מיום 9.6.14 (להלן: "הוועדה"), לפי סעיף 123 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), התשנ"ה - 1995.
2. הוועדה התכנסה לדון בענינו של המשיבה בעקבות פסק דין מיום 20.11.13 שניתן בהסכמת הצדדים בתיק ב"ל 19045-04-13, אשר הורה לה לפעול כדלקמן:
"בהסכמת הצדדים מוחזר עניינה של המערערת לועדה לעררים - נפגעי עבודה, על מנת שהוועדה תבדוק פעם נוספת את המערערת ותתייחס למימדי הצלקת ולמצב הקליני נוכח סעיפים 75 ו-35 לתקנות.
הועדה תנמק את החלטתה ותתייחס גם למסמכים הרפואיים הקודמים ליום 4.2.13.
המערערת ובאת כוחה יוזמנו לטעון בפני הועדה".
3.בפתח הדיון, ועוד בטרם דנה הוועדה בעניינה של המשיבה לגופה, ביקשה ב"כ המשיבה מהוועדה לפסול את עצמה מלדון בעניינה של המשיבה. דבריה נרשמו בפרוטוקול הוועדה, כדלקמן:
"מבקשת לפסול הרכב הוועדה מאחר וכאשר טענתי בהרחבה לגבי חובות הוועדה על פי פסק הדין מכוחו היא פועלת הביע כב' פרופ' שפיר ספקות בקורלציה בין הטיעונים שלי לבין הקביעות האופרטיביות של פסק הדין עד כדי הבעת תחושה של אי אמון ואווירה לא נעימה. איני חושבת שהוועדה יכולה למלא תפקידה כוועדה מעין שיפוטית שעליה לפעול ללא משוא פנים ובחפץ לב כדי לברר את עניינו של המבוטח. יש חשש שהוועדה נעולה על החלטתה".
4.הוועדה נעתרה לבקשת המערערת ופסלה את עצמה מלדון בערעור, בהחלטה כדלקמן:
"פרופ' שפיר: כל שביקשתי היא אבהרה (כך במקור) מהמזכיר היכן כתוב בפסק הדין על אילו מסמכים על הוועדה להסתמך בהחלטתה. לא נאמר דבר מפי על חוסר אמון או אי קבלת דברי עורכת הדין. הוועדה לא קבעה מראש החלטה או התייחסות היות ועדיין לא ראתה את הפרוטוקול הקודם ולא ראתה עדיין את התובעת שלא נכנסה עדיין לחדר הוועדה. מכיון שעורכת הדין מבקשת לפסול את הוועדה הוועדה פוסלת עצמה מלדון בתיק"
(סעיף 21 לפרוטוקול).
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת