ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
54943-06-15
27/04/2017
|
בפני השופטת:
רוית צדיק
|
- נגד - |
מערער:
ע.א. עו"ד אלון צ'יצ'יאן
|
משיב:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד אריק יעקובי
|
פסק דין |
1.בפני ערעור על החלטת הוועדה הרפואית לעררים(תחום נפגעי עבודה) מיום
7.1.15 במסגרתה נקבעו למערער 15%אחוזי נכות.
רקע עובדתי:
2.עסקינן בערעור שלישי על החלטת הוועדה הרפואית לעררים לאחר פסק דין אשר ניתן ביום 2.12.14.
3.פסק הדין אשר הוראה על החזרת עניינו של המערער אל הוועדה הרפואית קבע כדלקמן-
"בתחום הנפשי – תשקול פעם נוספת את נושא ניכוי מצב קודם בפן הנפשי, כאשר תשומת לב הועדה יופנה לכך שבהתאם לתקנות החדשות סעיף 34(ב)(2) קובע קריטריונים להפעלתו. בין הקריטריונים נמצא קריטריון של כושר עבודה ובהקשר זה תתייחס הועדה לטענות המערער בדבר רצף תעסוקתי החל מתום שירותו הצבאי ועד לתאונה ולדו"ח המל"ל בדבר רצף כאמור אשר הוצג ע"י המערער לוועדה.
2. בתחום האורטופדי – תתייחס הועדה במפורש למאמר מסכם של קורס לימודי של האקדמיה האמריקאית לכירורגיה אורטופדית, אשר פורסם בגליון JBJS בשנת 1999 ואשר לטענת המערער המאמר קובע כי היצרות התעלה הספינלית יכולה להיגרם בעקבות טראומה וסיבות חבלתיות וכן קובע לטענת המערער כי היצרות תעלה ספינלית נגרמת כתוצאה משינויים ניווניים בגילאי 65 ומעלה.
3. בתחום הנוירולוגי – הועדה תבהיר מדוע תלונותיו בדבר חוסר ריכוז אינן מצדיקות הענקת נכות במישור הנוירולוגי, בשים לב לתלונותיו על חבלה בראש".
4.כאמור לעיל החלטת הוועדה הרפואית מיום 7.1.15 לאחר פסק הדין, היא ההחלטה נשוא הערעור אשר בפני.
טענות המערער:
5.יש לדחות את טענת ההתיישנות אשר העלה המשיב. המערער הגיש תצהיר בו פרט את הנסיבות המיוחדות למתן ארכה להגשת הערעור. בפני בית הדין הוצג העתק הפרוטוקול בו משפט מהותי אינו ברור בשל גלישת הכתב מעבר לשורות המסומנות.
6.המערער נחקר אודות טענתו כי לא קבל למענו את פרוטוקול וועדת הערעור ואף הגיע לסניף מיוזמתו לקבלת הפרוטוקול לידיו לאחר שפניותיו הטלפוניות לקבלת הפרוטוקול , לא צלחו. לפיכך יש להאריך את המועד להגשת הערעור עד להגשתו בפועל.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת