עב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
54001-05-12
08/08/2014
|
בפני השופטת:
אופירה דגן-טוכמכר
|
- נגד - |
תובע:
מ' י' עו"ד ע. הישראלי
|
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד מ.ירושלמי
|
פסק דין |
1.עניינו של תיק זה בבקשת התובע להכיר בפגיעה בצוארו בשכם ימין ובזרוע ימין, כתוצאה של "תאונת עבודה", כמשמעה בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 (להלן: "החוק").
2.ביום 17/1/13 הופנה עניינו של התובע, בהסכמת הצדדים, לד"ר אליהו סלטי אשר מונה כמומחה-יועץ רפואי בתחום האורטופדיה, וזאת על סמך העובדות המוסכמות כדלקמן:
א. התובע יליד 1965.
ב. ביום 21/7/10 הרים התובע אישה כבדת משקל והרגיש כאב בצווארו, בשכמה ולאורך יד ימין.
המומחה התבקש להשיב לשאלות הבאות :
א. מה הליקוי הרפואי ממנו סובל התובע בצוואר, בשכמה וביד ימין.
ב. האם יש קשר סיבתי בין הליקוי הרפואי כאמור לבין האירוע מיום 21/7/10.
ג. מתי התובע פנה לטיפול רפואי ראשוני והאם הפער בין האירוע לבין קבלת הטיפול הרפואי מנתק את הקשר הסיבתי.
ד. במידה שקיים קשר סיבתי – מהי השפעת גורמים אחרים והאם השפעת האירוע על מצבו הרפואי של התובע היתה פחותה בהרבה מהשפעת גורמים אחרים.
ה. האם מצבו הרפואי של התובע נובע ממצב תחלואי רגיל.
3.חוות דעתו של ד"ר סלטי, מיום 17.3.13, הייתה כדלקמן:
"א. מעיון בתיקו הרפואי הכללי והאורטופדי של התובע עולה כי הוא החל לסבול מכאבים בצואר המקרינים ככל הנראה לכתף ימין ויד ימין לאחר שביום 21/7/10 הרים משא כבד. נבדק במיון בי"ח מאיר בכפר סבא וכן טופל על ידי אורטופד בקופת חולים . בבירור רפואי שנעשה כולל צילום CT של ע"ש צוארי נצפה בלט דיסקאלי בגובה C6-C7 עם לחץ על השק הדורלי אך ללא סימני לחץ על חוט השידרה ו/או שורשי העצבים. הבדיקה הנוירולוגית של הגפיים העליונות נמצאה תקינה. הוא טופל באופן שמרני, מנוחה ותרופות לשיכוך כאבים.
ב. מתוך התיעוד הרפואי עולה כי התובע פנה לחדר מיון והתלונן על כאבים בע"ש צווארי רק ביום 17/8/10, כמעט חודש מיום החבלה. פרק זמן ארוך זה מיום האירוע ועד מועד הפניה לעזרה רפואית אינו מאפשר לקשור סיבתית בין החבלה מיום 21/7/10 ובין תלונותיו לעניין הצוואר שהחלו כאמור רק ביום 17/8/10. הרמת משא כבד והופעת כאבים בצוואר הינו אירוע חבלתי חריף גם אם אין מדובר בחבלה ישירה בצוואר. לפיכך, גם אם נניח כי בתחילה ומיד לאחר האירוע סבל התובע מכאב קל שהתגבר בהדרגה הרי שעדיין מדובר בפרק זמן ארוך ובלתי סביר מבחינה רפואית מיום האירוע ועד הפניה לחדר המיון. על כל זאת יש להוסיף ולציין כי הממצאים הנראית בצילומי ה- CT וממצאי המדיקה הקלינית כפי שתועדו בתיקו אינם מצביעים על מצב חריף (לחץ על חוט השדרה / שורשי עצבים) כי על תהליך תחלואי רגיל שהתפתח ללא כל קשר לחבלה מיום 21/7/10.
ג. התובע פנה לראשונה לקבלת טפול רפואי ביום 17/8/10 (27 יום לאחר החבלה). פרק זמן זה אכן מנתק את הקשר הסיבתי האפשרי לחבלה מיום 21/7/10 כפי שגם הובהר בתשובה ב' לחוות דעתי.