חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 5316-04-13 ר' נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 24/08/2015 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
5316-04-13
11/06/2015
בפני השופט:
אלכס קוגן

- נגד -
תובע:
מ' ר'
עו"ד סוויד
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד מהלשכה המשפטית חיפה
פסק דין
 

 

1.בתביעתו שלפנינו מבקש מר מ' ר' (להלן: "התובע") להכיר בפגיעה בגב התחתון ממנה הוא סובל, כפגיעה בעבודה, על דרך של מיקרוטראומה כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] התשנ"ה-1995 (להלן: "חוק הביטוח הלאומי").

 

השתלשלות העניינים בתיק:

 

2.העובדות הרלוונטיות להכרעה בשאלות שבמחלוקת בתיק זה, נקבעו בהתאם להסכמת הצדדים, ובהחלטה מיום 2/1/14, לפי הפירוט כדלקמן:

"א.התובע יליד שנת 1963 ועבד מגיל 18 או 19 ועד חודש 5/10 בעבודות ריתוך.

ב.עיקר עבודתו של התובע בריתוך של חלקים גדולים מאוד ולכן כ- 70% מכלל עבודתו של התובע בוצעה כשהוא על ברכיו על הרצפה מרתך את החלקים הכבדים שהיו מונחים על הרצפה.

ג.התובע עישן בעברו כ- 25 סיגריות ביום מגיל 25 עד גיל 47".

 

3.ביום 6/2/14 מונה ד"ר דוד אנג'ל כמומחה יועץ רפואי מטעם בית הדין (להלן: "המומחה") והוא התבקש להשיב על השאלות הבאות:

"א.מהי המחלה ממנה סובל התובע בגבו התחתון?

ב.האם יש קשר סיבתי בין תנאי עבודתו של התובע כפי שתוארו לעיל בסעיף 3, לבין מחלתו בגב תחתון?

נבקשך להעריך אם קיימת כאן מידת סבירות העולה על 50%, כי בכלל קיים קשר סיבתי בין עבודתו של התובע כפי שפורטה בסעיף 3 לעיל לבין מחלתו בגב תחתון?

ג.אם התשובה לשאלה הקודמת חיובית, אם כל מאמץ פיזי שעשה התובע במסגרת עבודתו, גרם לפגיעה כלשהי (להלן: "הפגיעה") בגב תחתון?

ד.אם התשובה לשאלה הקודמת חיובית- ההיתה אותה פגיעה, פגיעה זעירה ובלתי הפיכה, כך שבהצטרף אליה פגיעות קודמות וחוזרות נוצר המצב הקיים בתובע או שמא, המצב הקיים הוא תוצאה של תהליך תחלואתי ממושך?

ה.אם התשובה לרישא של השאלה הקודמת (פגיעות זעירות נפרדות ובלתי הפיכות הן שגרמו למצב הקיים בתובע)- היא חיובית- האם יש בתובע גורמי סיכון והאם תנאי עבודתו הנ"ל השפיעו על המחלה הרבה פחות מאשר נתוניו האישיים (לרבות גורמי הסיכון)?

ו.רק במידה וניתן לקבוע במידת סבירות העולה על 50%, כי בכלל קיים קשר סיבתי בין עבודתו של התובע לבין המחלה בגב התחתון, נבקשך לקבוע את מידת תרומתו של קשר סיבתי זה אל מול יתר הגורמים שגרמו למחלת הגב התחתון אצל התובע והאם תנאי עבודתו תרמו להתפתחות ו/או החמרת מחלת הגב התחתון בשיעור העולה על 20%?".

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ