עב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
5316-04-13
20/11/2014
|
בפני השופט:
אלכס קוגן
|
- נגד - |
תובע:
מ. ר עו"ד מוניר רמאל
|
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד הלשכה המשפטית חיפה
|
החלטה |
1.ביום 2.1.14 נשמעו ההוכחות ובסוף אותו דיון הגיעו ב"כ הצדדים לעובדות מוסכמות על פיהן נקבע כי התובע יליד 1963 ועבד מגיל 18 או 19 עד חודש 5/10 בעבודות ריתוך כאשר עיקר עבודתו של התובע בריתוך של חלקים גדולים מאוד ולכן כ – 70% מכלל עבודתו של התובע בוצעה כשהוא על ברכיו על הרצפה מרתך את החלקים הכבדים שהיו מונחים על הרצפה.
2.בתשובה ב' לחוות דעתו מיום 19.2.14 של ד"ר אנג'ל – המומחה יועץ רפואי שמונה כאן מטעם בית הדין צויין, כי "פעולת הריתוך הממושכת שהוא כורע ברך לא גורמת נזקים בלתי הפיכים במידה שתתרום תרומה ממשית למחלת הגב".
3.בעובדות שנקבעו בבית הדין לא צויין כי עבודתו של התובע בוצעה תוך שהוא כורע ברך אלא היא בוצעה כשהוא על ברכיו על הרצפה. קשה לראות כיצד יכול היה התובע לבצע את אותן עבודות ריתוך של חלקים כבדים כשהוא על ברכיו על הרצפה מבלי שביצוע עבודות הריתוך הנ"ל יעשה תוך כדי מס' רב של התכופפויות ויישור הגב. התובע העיד על כך בצורה מפורשת באותו דיון הוכחות במספר פעמים ואכן כאשר נוסחו העובדות המוסכמות, בסוף אותו דיון הוכחות, בשגגה נשמטה העובדה שעבודתו של התובע אותה הוא ביצע כשהוא על ברכיו על הרצפה תוך שהוא מרתך חלקים כבדים שהיו מונחים על הרצפה הצריכה התכופפויות רבות ויישור הגב.
4.במצב דברים זה, מתבקש ד"ר אנג'ל להשיב על שאלת הבהרה הנוספת כדלקמן:
בהינתן, כי עבודת הריתוך שביצע התובע עת שריתך חלקים כבדים שהיו על הרצפה בוצעה כשהוא על ברכיו על הרצפה תוך שהוא נאלץ לכופף מספר רב של פעמים את גבו וכן ליישר את הגב, האם אין בנסיבות תנאים אלו של עבודה לגרום בסבירות של למעלה מ – 50% לנזק בגבו של התובע?
נבקש תשובה מנומקת.
5.ד"ר אנג'ל מתבקש להשיב על שאלת ההבהרה תוך 30 יום ככל הניתן ושכר טרחתו ישולם מקופת בית הדין כמקובל.
ניתנה היום, כ"ז חשוון תשע"ה, 20 נובמבר 2014, בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת