ביום 9.7.14 התקבלה חוות דעתו של ד"ר חורי זאהי בעקבות החלטת בית הדין מיום 10.6.14 (להלן- "חוות הדעת הראשונה").
ביום 14.8.14 התקבלה בקשה מטעם התובע להעביר למומחה שאלות הבהרה (להלן- "בקשה"), ובהחלטת בית הדין מיום 22.9.14 הופנו אל המומחה שאלות הבהרה (להלן- "החלטת בית הדין").
המומחה השיב לשאלות ההבהרה בחוות דעתו מיום 30.10.14 (להלן- "חוות הדעת השנייה").
לאחר עיון בחוות הדעת השנייה, מצאנו כי תשובותיו של המומחה לחלק מהשאלות אינן ברורות דיו וכי הוא לא השיב עליהן באופן מלא. לפיכך מתבקש המומחה להשיב בשנית על השאלות הבאות, באופן מפורט ומלא:
בעניין לב בית הדין הסתמך על חוות הדעת הרפואית של פרופ' רכס, אשר קבע בחוות דעתו כדלקמן:
"אירוע של דחק נפשי בלתי רגיל יכול לשמש כגורם הדק לפרוץ אירוע מוחי...לדעתו יש לבחון בכל מקרה על פי נסיבותיו, את סמיכות הזמנים בין אירוע הדחק הנפשי לבין הופעת סימני האוטם, כאשר פרק זמן סביר במקרה זה הוא לדעתו עד 24 שעות, אם כי שנת לילה עשויה להחליש את קיומו של הקשר הסיבתי."
עוד קבע פרופ' רכס כי "לתובע היו גורמי סיכון לחלות באירוע מוחי כמתואר לעיל ובדיקת ה-CT אף הראתה אוטמים לקונריים קודמים במוח. יחד עם זאת, לדעתי השפעת האירוע החריג בעבודה גוברת על השפעת גורמי סיכון פנימיים אלו. השיקול המרכזי במסקנה זו נובע מסמיכות הזמנים המובהקת בין האירוע החריג בעבודה וההופעה של סימני המחלה מיד ובסמוך לכך...
התשובה לשאלה זו היא חיובית. האירועים בעבודה החישו את בואה של המחלה ואלמלא אותו אירוע יתכן שבואה של המחלה היה נדחה למועד אחר." (ההדגשה שלי- א.ש.ב).
בהתאם לאסכולה הרפואית שנקבעה בעניין לב לעיל, אנא השב על השאלות הבאות:
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.