עב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע באילת
|
49897-09-14
12/10/2015
|
בפני השופטת:
יעל אנגלברג שהם
|
- נגד - |
התובע:
ח.י.
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד אתי צור אסרף
|
החלטה |
לאחר שעיינתי בבקשה התובע להגשת שאלות הבהרה למומחית ובתגובת הנתבע הנני נעתרת לבקשה כדלקמן:
המומחית תשיב לשאלות הבאות:
1.האם את דוגלת באסכולה כי אירוע חריג של ויכוח יכול לגרום או לזרז אוטם שריר הלב?
2.האם זה נכון כי התובע לקה במחלה חד כלית?
3.האם זה נכון כי ככלל כאשר מדובר במחלה חד כלית יש סיכוי רב יותר כי אירוע חריג מסוים גורם/תרם לכך? אם כן, נא נמקי מדוע אם כך קבעת בחוות דעתך שאין קשר בין האירוע מיום 16.12.12 לבין האוטם הלבבי ממנו סובל התובע?
4.נא הסבירי מהו המהלך הקליני שעבר התובע עד לפרוץ אוטם שריר הלב וכיצד יש במהלך קליני זה להעיד על קיום או העדר קיום קשר סיבתי בסבירות העולה על 50% בין האירוע מיום 16.12.12 לאוטם שריר הלב ממנו סובל התובע?
5.בחוות דעתך כתבת כי התובע סבל מתעוקת חזה בלתי יציבה אשר יומיים לפני 16.12.12 הפכה לתעוקת חזה בלתי יציבה חמורה. האם זה נכון כי ניתן לחיות עם תעוקת חזה בלתי יציבה שנים ארוכות מבלי ללקות באוטם שריר הלב?
6.כיצד מבחינים בהבדל בין תעוקת חזה בלתי יציבה "חמורה" לבין תעוקת בלתי יציבה "קלה או בינונית"?
7.בחוות דעתך כתבת כי כאשר מדובר בתעוקה חמורה הסיכון להופעת אוטם שריר הלב/מוות לבבי הוא 8.3% תוך 14 יום ועולה ל-10.8% בשנה הראשונה, הנך מתבקשת להסביר כיצד סטטיסטיקה זו מתיישבת עם קביעתך כי אין קשר סיבתי בין האירוע מיום 16.12.12 לאוטם שריר הלב שארע לתובע?
8.על איזה מאמר הסתמכת עת קבעת כי הסיכוי לפתח אוטם בשנה הראשונה הוא 10.8%. אנא הפני למאמר זה ולעמודים הרלוונטיים?
9.הנך מופנית למאמר Work related stressful live events and the risk of myocardial infarction. Case-control and case-crossover analyses within the Stockholm heart epidemiology programme (SHEEP) - האם את מכירה את המאמר הזה? האם יש במאמר זה כדי לשנות את חוות דעתך, נא הסברי ונמקי תשובתך.
10.האם לנוכח מאמר זה ניתן לומר שיותר סביר שישנו קשר סיבתי בין האירוע החריג לאוטם שריר הלב שעבר התובע מאשר שאין קשר סיבתי?
11.הנך מופנית למאמר Physical, Psychological and Chemical Triggers of Acute Cardiovascular Events: Preventive Strategies שם נקבע כי לחץ מגדיל את הסיכון ללקות באוטם שריר הלב עד 24 שעות מרגע קרות הלחץ, כמו כן נקבע באשר ללחץ בעבודה פרק זמן של 24 שעות כאופייני לקשר סיבתי בין הלחץ לבין הופעת האוטם. בהקשר למאמר זה אנא הבהירי:
האם את מכירה את המאמר הזה? האם יש במאמר זה כדי לשנות את חוות דעתך, נא הסבירי ונמקי תשובתך.
12.הנך מופנית למאמר PSYCHOLOGICAL STRESS AND FATAL HEART ATTAK: THE ATHENS (1981) EARTHQUAKE NATURAL EXPERIMENT שם נקבע קשר סיבתי של עד 48 שעות בין הופעת לחץ נפשי (כתוצאה מרעידת אדמה) לבין הופעת האוטם. אנא חווי דעתך ביחס למאמר זה?