חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 45883-03-13 וויליאמס נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 14/04/2015 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
45883-03-13
08/01/2015
בפני סגן הנשיאה :
אילן סופר

- נגד -
התובעת:
נאורה וויליאמס
עו"ד רחמים עזריה
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד ילנה צ'וקלר
פסק דין

 

 

1.התובעת הגישה תביעה לתשלום מענק אשר ניתן לחיילים משוחררים בגין עבודה מועדפת (להלן: המענק), כמשמעותו בסעיף 174 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] תשנ"ה – 1995 (להלן: החוק).

 

2.התובעת השתחררה משירות סדיר בצה"ל ביום 10.11.2010.

 

3.התובעת עבדה בעבודה נדרשת בשני מקומות:

בחודשים 2-4/2011 בחברת "טמרס מלונות בע"מ", בתפקיד מלצרית.

בחודשים אוקטובר 2011 עד פברואר 2012 בחברת "אי.אס.אס" בשטחה של חברת "רותם אמפרט דשנים" בתפקיד מנקה.

 

4.התביעה לתשלום המענק נדחתה מאחר ומיום שחרורה מצה"ל של התובעת (10.11.2010), ועד תום שנתיים מיום זה (9.11.2012), התובעת לא צברה תקופת עבודה של שישה חודשים מלאים, כאמור בסעיף 174 (ב) (2) לחוק.

 

5.אין חולק כי התובעת עבדה בחברת "אי.אס.אס" במשרה חלקית של 4 שעות יומיות בלבד, והצדדים חלוקים האם ההיקף של העבודה של התובעת בחברת "אי.אס.אס" הוא ההיקף הנדרש לצורך זכאותה למענק.

 

6.התובעת טוענת כי היא וחברתה פנו לנתבע טרם החלו לעבוד וביררו האם העבודה כפי שהוצעה להם תוכר לצורך קבלת המענק, ומשנענו בחיוב, החלו לעבוד.

עוד טוענת התובעת, כי מהצהרת המעסיק עולה, כי במשרתה של התובעת היו נהוגות משמרות בנות 4 שעות בלבד. כאשר התובעת ביקשה לעבוד יותר שעות, היא נענתה בשלילה ורק לעתים רחוקות כאשר עובדות אחרות לא הגיעו והיה צורך למלא את מקומן, איפשרו לה לעבוד במשמרת נוספת. הניסיונות להביא לעדות את מר שמעון אסולין, מנהלה הישיר של התובעת, עלו בתוהו.

התובעת טוענת עוד, כי אין היא אחראית לכך שהמעביד לא יכול היה לספק לה עבודה בת 8 שעות, ואין גם בחוק כל מגבלה בעניין מספר השעות אשר יש לעבוד ביום עבודה. הנתבע גם לא הוכיח כי מסגרת העבודה הנהוגה בענף ובמקום העבודה היא בת 8 שעות.

כמו כן, מעדותה של חברתה, נצחיה קוויק, עולה כי היא קיבלה את המענק, כאשר עבדה בחברת "אי.אס.אס" יחד עם התובעת.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ