ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
|
4561-08-14
01/03/2015
|
בפני השופט:
יוחנן כהן
|
- נגד - |
התובע:
א.מ.ד. עו"ד אורטל יונה
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד הילה גולן
|
החלטה |
1.הנני ממנה את ד"ר קרין ציקל שלום, מרח' אילנות 35 א' חיפה, 34324 כמומחית יועצת רפואית מטעם בית הדין.
2.להלן העובדות:
א. התובע יליד שנת 1990.
ב.בין השנים 2008-2011 התובע עבד כשכיר במפעל "אבן פלאסט" לייצור בתי נר למצבות. התובע עבד במפעל כ- 3 שנים, לא ברציפות, 5-6 שעות ביום, 5 ימים בשבוע.
ג.בשנת 2011 התובע רכש את המפעל ושינה את שמו ל"נר תמיד", שם עבד כשנה וחצי, עד לסגירתו בסוף שנת 2012. במהלך תקופה זו, התובע עבד במפעל לבדו מסביב לשעון, כ- 12-13 שעות ביום, 6 ימים בשבוע.
ד. עבודתו של התובע כשכיר במפעל הייתה זהה לעבודתו כעצמאי. במהלך היום הוא היה מכין עשרות בתי נר למצבות, בשיטה של סרט נע: ערבוב ויציקה לתבניות, כשכל 3 דקות הוא ייצר 3 תבניות. במהלך כל שעות העבודה התובע היה חשוף לחומרים כגון: פוליאסטר, מקשה, מאיץ, אפוקסי, דבק סופר 7, סיליקון ועוד. להלן פירוט אופן עבודתו ואופן חשיפתו של התובע לחומרים השונים:
1. ערבוב: לתוך דלי גדול התובע היה שופך פוליאסטר, מקשה, מאיץ ואבקת אבן גיר. את הדלי הוא היה מרים על הידיים קרוב לבית החזה, עד לגובה מכונת הערבול, והיה מניע את הדלי במעגלים כדי שכל החומרים יתערבלו יחד. בעת הוספת החומרים ובעת הערבול ומכיוון שהתהליך בוצע בצמוד אליו, התובע נחשף לאבק רב, לריחות חריפים ולחומרים שהיו משתחררים וזה היה גורם לגירוי בדרכי הנשימה שלו, כך משך שעות ארוכות ביום.
2. יציקה: את החומר המעורבב התובע יצק ל-3 תבניות. לאחר 5 דקות. היו מתקבלים 3 מוצרים עשויים אפוקסי (דמוי גומי) שאותם התובע שחרר בידיים מהתבניות (דופק את התבנית על השולחן עד לשחרור המוצר) ומניח בצד מספר שעות עד לייבוש. הייבוש בוצע בתוך חלל המפעל והיה נפלט מזה ריח חריף.
ה.בתום עבודת הייצור, היו מתקבלים כ- 120 בתי נר. לאחר מכן, התובע ביצע עבודות גימור שכללו הרכבה והדבקה (למשל, של דלת בית הנר) באמצעות דבק מגע, דבק שיש וסיליקון. העבודה עם הדבקים הייתה אורכת כ- 3 שעות ביום בממוצע.