ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
45509-04-15
04/05/2017
|
בפני השופטת:
אופירה דגן-טוכמכר
|
- נגד - |
תובעים:
ע.א. עו"ד א. גלזר
|
נתבעים:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד י. יעקבי
|
פסק דין |
האם אירע לתובע אירוע חריג בעבודה והאם יש קשר סיבתי בין אירוע לבבי שאירע לו לבין עבודתו? בשאלות אלה נדרש בית הדין להכריע בהליך דנן.
עיקר העובדות הצריכות לעניין הן כדלקמן:
-
התובע יליד 1954 עובד רשות שדות התעופה מזה שנים רבות בתפקיד פקח טיסה ומנהל משמרת.
-
ביום 27/4/14 התובע הגיש תביעה להכרה באירוע לבבי שאירע לו כפגיעה בעבודה, בגין אירוע חריג מיום 11/3/14.
-
ביום 7/12/14 נמסרה לתובע הודעה כי תביעתו נדחתה מן הטעם שלא הוכח קרות אירוע חריג בעבודה וכי אין קשר סיבתי בין תנאי עבודתו לבין האירוע הלבבי.
-
בגין החלטה זו הוגשה התובענה דנן ביום 27/4/15.
טענות התובע
-
לטענת התובע הוא היה נתון בלחץ רב לקראת מבחן מעבר שנאלץ לעבור ביום 11/3/14 במסגרת השתתפותו בקורס מקצועי בשוויץ, אשר היה שונה וחריג ביחס למבחנים ולקורסים אחרים שעבר במהלך שנות עבודתו. לטענתו יש לראות במבחן שעבר אירוע חריג בעבודה שכן בסמוך למבחן, ביום 11/3/14 הוא החל לחוש ברע ונזקק לכדורים אותם רכש בבית מרקחת בשוויץ, לאחר שובו מהקורס הוא נעדר מהעבודה מחמת מחלה (כאב גרון ותסמיני חום) וכעבור ימים אחדים, ביום 19/3/14 הוא עבר צינתור לאחר שאובחן כסובל מאירוע אוטם.
מטעם התובע העידו התובע בעצמו וכן מר אודי בר עוז סמנכ"ל מבצעים ברש"ת.
-
הנתבע מבקש להסתמך על עדותו של מר אודי בר עוז לעניין תכלית הקורס ומטרת שליחתו של התובע לקורס, לטענתו מדובר היה בקורס שגרתי שאין לו כל השפעה על עתידו התעסוקתי של התובע ולפיכך לשיטת הנתבע אין מדובר באירוע חריג. לחילופין טוען הנתבע כי מדובר בלחץ נפשי מתמשך.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת