ב"ל
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
|
45135-09-16
27/07/2017
|
בפני השופטת:
שרה ברוינר ישרזדה
|
- נגד - |
המערער:
מ.א.ס. עו"ד אמיר הר ציון
|
משיב:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד אלי מושונוב
|
פסק דין |
לפני ערעור על החלטת ועדה רפואית לעררים (נפגעי עבודה) אשר דנה בערר המערער על החלטת ועדה מדרג ראשון ביום 2.8.2016.(להלן: ההחלטה, הוועדה).
הערעור מופנה כנגד אי הפעלת תקנה 15 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956 (להלן: "תקנה 15") ביחס למערער.
רקע נדרש
-
המערער נהג במקצועו, נפגע בתאונת עבודה ביום 27.8.14 בעקבותיה נגרם שבר בעקב שמאל שלו.
-
ועדה מדרג ראשון התכנסה בחודש 12/15 בעניינו של המערער בנוכחותו ובנוכחות ב"כ , קבעה את שיעור נכותו ( 20% בהתאם לפריט 49 – 2 - ו לרשימת הליקויים) ובקשה לקבל עמדת ועדת הרשות לענין הפעלת תקנה 15.
-
חוו"ד ועדת הרשות נתקבלה ביום 29.3.16 ולפיה ":אין מניעה מלעבוד בהיקף מלא באותו אופי של עבודה ולכן אין מקום להפעיל תקנה 15". בו ביום, כך נראה ,הודיע המשיב למערער על דבר מסקנות ועדת הרשות.
-
במכתב מיום 4.4.16 פנה ב"כ המערער אל המשיב, הודיע על ההשגות שיש לו על קביעת ועדת הרשות וביקש להיות נוכח בדיון בפני הועדה מדרג ראשון כדי לשטוח טענותיו בטרם תסכם עמדתה. אלא שבו ביום כבר הכריעה הועדה מדרג ראשון בענינו של המערער על יסוד חוו"ד ועדת הרשות.
-
משקיבל ב"כ המערער את החלטת הועדה מדרג ראשון, פנה בנדון אל המשיב וביקש לברר התנהלות זו. במקביל, ומשלא נענו פניותיו, הגיש ערר על החלטת הועדה מדרג ראשון. בעררו הביע השגותיו הן על כך שהוכרע בענינו ללא שניתנה לו אפשרות להתיצב בפניה על אף בקשותיו, וכן על קביעתה לגופו של עניין.
-
הועדה דנה בעניינו של המערער ובפרק סיכום ומסקנות קובעת : מאחר והתנהלה ועדה מדרג 1 ויצאה החלטה חלוטה לא ניתן להחזיר לדיון בדרג 1 . לגבי נהיגתו ב-16 השנים האחרונות נהג על מיניבוס ואין כל מניעה שימשיך לנהוג על מיניבוס כולל גם המטלות שצין עו"ד בטיעוניו - עליה וירידה מהמיניבוס, החלפת גלגל ואחרות. גם ברכב עם מצמד יכול לנהוג לדעת הועדה לאור ממצאי בדיקתה. לאור זאת הועדה קובעת כי אין מקום להפעיל תקנה 15 ובכך הועדה דוחה את ערר התובע. נכותו20% לפי סמל 49(2)1
טיעוני הצדדים
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת