חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 43838-03-13.10 ש' י' נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 11/05/2015 | גרסת הדפסה
עב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
43838-03-13
10/07/2014
בפני השופט:
אסף הראל

- נגד -
התובע:
ש' י'
עו"ד ג' שאוקת
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד ד' ירושלמי
החלטה

 

  1. חוות דעתו של דר' איל ריבלין, המומחה הרפואי מטעם בית הדין, הנושאת תאריך 6.6.14 הועברה לעיון הצדדים (להלן- המומחה).  לצדדים ניתנה אפשרות להגיש בקשה לאפשר להם להפנות למומחה שאלות הבהרה, ובהחלטתי מיום 10.7.14 קיבלתי את בקשת הנתבע, להעביר למומחה את שאלותיו.

     

  2. משכך, מתבקש המומחה הנכבד להשיב על שאלות ההבהרה הבאות:

    "א.בהתאם לעובדות החל התובע לעבוד בעבודתו באלביט ב- 16.08.08.

    האם נכון שכבר בשנים 2006-2007 עוד לפני תחילת עבודתו באלביט, קיימים רישומים רפואיים (מצ"ב), לפיהם התלונן התובע על כאבים במרפקים?

    האם נכון כי כבר ב- 13.01.09, 4 חודשים בלבד לאחר תחילת העבודה באלביט, קיים רישום רפואי, לפיו התלונן התובע על כאבים במרפק יד ימין.

    ב.לאור התיעוד הרפואי הנ"ל האם יש לומר כי לתובע מצב קודם של כאבים במרפקים עוד לפני תחילת עבודתו באלביט, וכי לתובע הייתה קיימת ההפרעה במרפקים עוד טרם עבודתו באלביט?

    נא הסבר תשובתך בהתייחס לרישומים הרפואיים.

    ג.האם נכון שאין עדות לכך שהתובע סובל מ- CTS?

    ד.האם נכון שעבודה עם כלים רוטטים, כגון אלו שעבד איתם התובע, משפיעים על האזור הדיסטלי יותר מאשר על האזור הפרוקסימלי של כפות הידיים?

    האם נכון שעבודה עם כלים רוטטים תראה קודם לכן פגיעה באזור הדיסטלי בקטע של שורשי כפות הידיים-CTS ואח"כ באזור הפרוקסימלי של הידיים?

    נא נמק והסבר תשובתך.

    ה. ככל שלתובע קיים מצב קודם, כמפורט ברישומים הרפואיים לעיל, ולאור העובדה כי התובע לא סובל מ-CTS דיסטלי, האם נכון שסביר יותר שהפגיעה בעצב האולנרי ממנה סובל התובע במרפקים, היא כתוצאה מתחלואה טבעית ולא כתוצאה מתנאי עבודתו. נא הסבר תשובתך.

    ו.לאור תשובותיך לעיל, נא ציין את מידת הסבירות שהפגיעה בעצב האולנרי במרפקים ממנה סובל התובע, הינה כתוצאה מתנאי עבודתו לעומת המשך הטבעי של מצבו הקודם והתחלואה הטבעית, ככל שקיימים מצב קודם ותחלואה טבעית."

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ