ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
40746-01-15
05/05/2015
|
בפני סגנית הנשיא:
איטה קציר
|
- נגד - |
מערער:
י' כ'
|
משיב:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד איילת ברעם
|
פסק דין |
1.זהו ערעור על החלטת ועדה רפואית לעררים בענף הניידות מיום 27.11.2014 (להלן - הוועדה), שקבעה כי למערער 60% מוגבלות בניידות לפי פריט מוגבלות א(4) חלקי.
2.טענות המערער:
א.טעתה הוועדה כשקבעה כי המערער אינו זקוק ואינו משתמש בכסא גלגלים, וזאת בניגוד למסמכים שהוצגו בפניה ובניגוד לקביעתה היא כי הוא מצוי עדיין בהליך שיקום.
ב.קיימת סתירה בין ממצאי הוועדה מהם עולה כי ממצאי הבדיקה לגבי כל אחת מרגליו של המערער הינן זהות כמעט, לבין החלטתה ליישם את פריט המוגבלות (שעניינו "שיתוק מלא למעשה של שתי השוקיים") באופן חלקי בלבד.
3.מנגד, טוען המשיב, כי קביעת הוועדה בדבר העדר היזקקות לכסא גלגלים מבוססת על ממצאיה לפיהם המערער נכנס בעזרת קביים לחדר הבדיקה ואף לא הציג חשבונית רכישה או השכרה של כסא גלגלים.
באשר לבחירת פריט הליקוי נטען כי פריט הליקוי שיושם תואם את ממצאי הוועדה בדבר שיתוק חלקי.
לאור האמור לעיל אני קובעת כדלקמן:
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים מצאתי כי יש לקבל את הערעור באופן חלקי.
4.לא מצאתי, כי יש אי התאמה בולטת או סתירה גלויה בין ממצאי הוועדה לבין המבחנים שיישמה, ועל כן אין הצדקה להתערבות בית הדין בעניין זה.
כעולה מפרוטוקול החלטת הוועדה מיום 19.11.14, המערער עבד מספר ניתוחים בגבו (15 שנה קודם לבדיקה עבר ניתוח למינקתומיה דחוף בחוליות L4-L5, ובחודש 1/14 עבר למינקתומיה L2 ודיסקתומיה S5-L1, "ומאז סובל מפרפלגיה".
כעולה מפירוט הבדיקה הנוירולוגית נמצא שיתוק חלקי של השרירים המצוינים בסעיף ד.1 לפרוטוקול. הועדה ציינה באשר לממצאי הבדיקה הנוירולוגית כי "החזרים גידיים לא הופקו בגפיים התחתונות. היקף קבוצת שרירי השוקיים עם ירידה סימטרית (הבדל קטן לרעת צד שמאל). כח הגס כמצויין בטבלה. החזרים פלנטריים אדישים. ירידה בתחושה L1-S5."
בסיכום החלטתה (סע' ו.1) ציינה הוועדה כי "בבדיקה של היום צניחה חלקית וצדדית. הממצאים ניתנים ליישום לפי סעיף א-4 חלקי 60%.".
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת