ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
|
39788-01-16
25/01/2017
|
בפני השופטת:
יעל אנגלברג שהם
|
- נגד - |
התובע:
מ.א. עו"ד ליאורה קמינצקי
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד מיכל כהן
|
פסק דין |
התובע עתר להכיר באוטם שריר הלב שאירע ביום 14.12.14 כ"פגיעה בעבודה" כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 (להלן: חוק הביטוח הלאומי).
רקע עובדתי
1.התובע יליד 1957, עבד בתפקידים שונים בשירותי הכבאות והחל מחודש 2/14 החל לשמש כסגן מפקד תחנה אזורי מרחבי. במסגרת תפקידו הוטל על התובע לטפל גם בתחום מניעת דליקות.
2.במסגרת תפקידו כממונה על תחום מניעת דליקות באזור, היה התובע מעורב בביקורת ערב פתיחת מתחם רמי לוי בנתיבות (להלן: המתחם). ביום 11.12.14 עקב שמועות על פתיחה צפויה של סניף חנות רמי לוי בנתיבות טרם קבלת אישורי הכבאות, נתבקש התובע להגיע למתחם בדחיפות. לטענת התובע, הגיע למתחם ושם לדבריו, התנהל ויכוח קולני במשך כ-15 דקות עם מנהל הפרויקט. לטענת התובע לאחר הוויכוח, לא חש בטוב.
לטענת התובע דיווח על האירוע לממונה עליו, מר חיים בר (להלן: מר בר) והלה קבע פגישה במשרדי הכבאות בבאר שבע ליום 14.12.14. לגרסת התובע היה במתח לגבי הצפוי בפגישה וכאשר הגיע לפגישה, חש ברע ומר בר פינה אותו לביה"ח סורוקה שם אובחן כסובל מאירוע לבבי.
3.תביעת התובע למוסד לביטוח לאומי להכיר באירוע כ"פגיעה בעבודה" נדחתה בהחלטת המוסד מיום 12.10.15 שבה נאמר:
"על פי סעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי פגעה בעבודה הינה תאונה בעבודה או מחלת מקצוע. "תאונת עבודה" היא תאונה שארע לעובד תוך כדי ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו... עפ"י המסמכים שבידינו לא הוכח, קיום אירוע תאונתי שאירע תוך כדי ועקב עבודתך/משלח ידך, ואשר הביא להתפתחות מחלתך בתאריך 14.12.14. מאמץ ומתח ממושך המשתרע על פרק זמן ממושך אינו בבחינת אירוע תאונתי. מחלתך נובעת ממחלה טבעית והשפעת העבודה על הופעתה, אפילו אם היתה כזו, פחותה בהרבה מהשפעת גורמים אחרים. (נספח א' לכתב התביעה).
4.המחלוקת בין הצדדים נגעה לשאלה - האם ארע בעבודת התובע ביום 11.12.14 אירוע חריג שיכול וגרם לאירוע הלבבי.
טענות הצדדים
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת