ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
39072-01-17
18/05/2017
|
בפני השופטת:
אופירה דגן-טוכמכר
|
- נגד - |
מערער:
ט.כ. עו"ד א. הר ציון
|
משיב:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד מ. חיר
|
פסק דין |
לפני ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) מיום 28.11.16 אשר קבעה למערער נכות בשיעור 15% בגין פגיעה בידו השמאלית.
עיקר העובדות הצריכות לעניין הן כדלקמן:
-
המערער יליד 1973 מורה במקצועו נפגע בידו השמאלית (שבר בעצם הסירה) בתאונה שהוכרה כתאונת עבודה.
-
ועדה רפואית שדנה בעניינו ביום 8.1.16 קבעה לו נכות אורתופדית בשיעור 15% בגין מצבו לאחר תיקון הפגיעה לפי סעיף 35(1) (ב-ג מותאם) ונמנעה מלקבוע אחוזי נכות בגין צלקת.
-
בדיון שהתקיים בפני בית הדין האזורי לעבודה ביום 13.9.16 (תיק 35795-02-16) נקבע כי עניינו של המערער יושב לועדה הרפואית לעררים, בהתאם להסכמת הצדדים (אשר קיבלה תוקף של פסק דין) כדלקמן:
"בשים לב לכך שיש סעיף ליקוי ספציפי (41.10) הדן בכפות הידיים ומכיוון שהוועדה התאימה סעיף ליקוי כללית מוסכם עלי כי עניינו של המערער יושב אל הוועדה הרפואית לעררים על מנת שזו תשקול את קביעתה לעניין כף היד תוך התייחסות מפורשת לסעיף הליקוי הספציפי המתייחס לאיבר זה.
כמו כן תשקול הוועדה בשנית ותנמק את החלטתה לעניין כיעורה של הצלקת בשים לב לכך שמחד קבעה כי מדובר בצלקת עדינה ומאידך ציינה כי ישנם שני כתמים כהים בצלקת."
-
הועדה הרפואית לעררים התכנסה ביום 28.11.16 בהתאם להוראות פסק הדין ולאחר ששמעה את טענות ב"כ קבעה למערער נכות בשיעור 15% לפי סעיף 41(10)(ב) – קשיון נח בכף היד.
-
לטענת המערער הועדה לא מילאה אחר פסק הדין וזאת הן ביחס לנכות האורתופדית והן ביחס לצלקת.
אורתופדית – לטענת המערער בעניינו של המערער פרט לקשיון, התובע סובל גם מכאבים וגם מהגבלה בתנועה. לנוכח האמור אין להסתפק בסעיף 41(10)(ב) אלא שהיה מקום לקבוע את שיעור הנכות לפי סעיף 41(10)(ד).
צלקת – טוען המערער כי הועדה לא הבהירה כיצד קביעתה בדבר 0% נכות מתיישבת עם הקביעה בדבר קיומם של שני כתמים כהים בצלקת שאורכה 6.5 ס"מ.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת