חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 38066-03-14 המוסד לביטוח לאומי נ' ל'

תאריך פרסום : 19/08/2015 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
38066-03-14
24/05/2015
בפני השופטת:
ד"ר אריאלה גילצר-כץ

- נגד -
המערער:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד איילת ברעם
משיבה:
ע' ל'
עו"ד רונן גביש
פסק דין
 

 

  1. לפני ערעור על החלטת הוועדה הרפואית לעררים מיום 10/3/14 (להלן: "הועדה"), בתחום נפגעי פעולות איבה, בהתאם לחוק התגמולים לנפגעי פעולות איבה – תש"ל 1970(להלן: "החוק"), אשר קבעה למשיבה נכויות זמניות כדלקמן: בתחום הנפשי נכות זמנית בשיעור 20% בהתאם לסעיף 34א (ג) מיום 23/2/13 ועד יום 31/7/14; בתחום האורטופדי נכות צמיתה בשיעור 1% בהתאם לסעיף 41(4)(א) ובשל השברים בצלעות נכות זמנית בשיעור 20% מיום 23/2/13 ועד יום 31/8/13 בהתאם לסעיף 38(1)(ב)(V)ונכות צמיתה בשיעור 1% בהתאם לסעיף 38(1)(ב)(II)(להלן: "החלטת הוועדה").

     

  2. המשיבה, ילידת 1962, הוכרה כנפגעת פעולות איבה בשל אירוע מיום 17/11/12, אשר אירע כאשר נשמעה אזעקה, עת המשיבה מיהרה לצאת מחדר הרחצה בו שהתה, מעדה ונפגעה (להלן: "האירוע").

     

     

     

     

    טענות הצדדים

  3. טענות המערער הינן בתמצית, כדלקמן:

    • בהודעה שהוגשה ע"י המשיבה לצורך הכרה כנפגעת פעולות איבה (להלן: "ההודעה") צויין כי האיבר שנפגע הינו "צלעות 5-8 וחור בריאה". בהתאם לכך הרשות המאשרת על פי סעיף 10 לחוק (להלן: "הרשות") הכירה בפגיעה באיברים שבגינם הוגשה התביעה, קרי צלעות וריאה.

    • המשיבה לא הגישה לרשות תביעה בגין פגיעה נפשית ותביעה כאמור לא אושרה ע"י הרשות. על כן, הרשות לא היתה רשאית להיוועץ בפסיכיאטר ולקבוע נכות נפשית בהסתמך על חוו"ד מומחה בתחום הפסיכאטרי. קביעת נכות נפשית בנסיבות הענין מהווה פגם משפטי.

    • לא ניתן להקיש בענייננו מההלכות בענף נפגעי עבודה, אשר קובעות כי מקום שפקיד תביעות לא שלל במפורש פגיעה מסויימת אזי לוועדה הרפואית יש סמכות לדון בפגימה זו. בענף נפגעי האיבה יש סעיף חוק מפורש הקובע כי הרשות מעניקה סמכות לועדה הרפואית לדון בפגימה מסויימת ובהיעדר אישור מפורש כאמור לא יכולה הועדה הרפואית לקנות סמכות לדון בפגימה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ