עב"ל
בית דין אזורי לעבודה בתל אביב - יפו
|
36619-01-14
30/07/2014
|
בפני השופטת:
ד"ר אריאלה גילצר-כץ
|
- נגד - |
המערערת:
נ '
|
המשיב:
המוסד לביטוח לאומי
|
פסק דין |
האם למבוטחת העומדת בפני ועדה רפואית הזכות לדרוש שלא להיבדק בדיקה קלינית ע"י הועדה הרפואית בהרכבה החדש – זוהי הסוגיה העומדת להכרעתי בערעור על החלטת הועדה הרפואית לערערים.
-
לפני ערעור על החלטת הוועדה הרפואית לעררים (נכות כללית) מיום 27/10/13 (להלן: "הועדה"), אשר דחתה את ערעורה של המערערת וקבעה כי בהיעדר הסכמה של המערערת להיבדק בדיקה קלינית על ידי הועדה, מנועה הועדה מלהעריך את מצבה של המערערת ולמלא אחר הוראות פסק הדין המחזיר, כהגדרתו להלן (להלן: "החלטת הוועדה").
-
למערערת נכות פסיכיאטרית בשיעור 30% בגין הפרעת חרדה.
-
עניינה של המערערת הוחזר לראשונה לועדה, בהסכמת המשיב, מכוח פסק דין מיום 21/10/12 בתיק 53660-03-12 (להלן: "פסק הדין הראשון"). בפסק הדין הראשון הוסכם בין הצדדים כי עניינה של המערערת יוחזר לועדה רפואית לעררים, על מנת שזו תתייחס להחלטת ועדה רפואית מדרג ראשון מיום 17/11/04 אשר קבעה למערערת נכות צמיתה בשיעור 50% בגיןOCD וכן תעיין בתיקה הרפואי של המערערת ובמכתב רשויות הרווחה ולאור אלה תשקול הועדה שוב את עמדתה.
-
הועדה הרפואית לעררים, אשר התכנסה בעקבות פסק הדין הראשון דחתה את ערעורה של המערערת, בהחלטה מיום 7/1/13. המערערת הגישה ערעור על החלטת הועדה מיום 7/1/13.
-
ערעורה של המערערת התקבל ע"י בית הדין. בפסק דינו מיום 1/9/13 בתיק ב"ל 32608-03-13 קבע בית הדין, בין היתר, את הדברים הבאים (להלן: "פסק הדין המחזיר"):
" א. הערעור מתקבל.
ב. עניינה של המערערת מוחזר בזאת לוועדה הרפואית לעררים, בהרכב חדש, על מנת שתישקול את שיעור נכותה של המערערת בגין הפרעת OCD. הועדה תתייחס, בין היתר, להחלטת ועדה רפואית דרש ראשון מיום 17/11/04 אשר קבעה לנמערערת נכות צמיתה בשיעור 50% בגין OCD וכן תעיין בתיקה הרפואי של המערערת אשר יומצא ע"י ב"כ המערערת לועדה וכן במכתב רשויות הרווחה של עירית ראשון לציון מיום 15/11/11.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת