עב"ל
בית דין אזורי לעבודה בנצרת
|
36454-01-12
27/07/2014
|
בפני הנשיאה :
ורד שפר
|
- נגד - |
התובע:
מוחמד עדוי
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
|
החלטה |
1.בתיק זה הגישו הצדדים סיכומי טענותיהם, לאחר שהמומחה שמונה ע"י בית הדין, פרופ' ולטר מרקוביץ, המציא חוות דעתו בעניינו של התובע, וכן השלימה בדרך של מתן מענה לשאלות הבהרה שהופנו אליו.
2.בהחלטה שניתנה ביום 01.07.14, התבקשו הצדדים להודיע את עמדתם באשר לבחירתם באחת משתי האפשריות הדיונות שהוצעו שם, וזאת לנוכח הטענה העובדתית אשר לא היתה חלק ממסכת הראיות בתיק ותימוכין לה הובאו לראשונה יחד עם הסיכומים, ולפיה התובע נהג להתאמן, לכאורה, מספר פעמים בשבוע בחדר כושר.
3.בהודעתם לבית הדין, הוסכם מטעם הצדדים כי בית הדין יפנה למומחה שאלת הבהרה בנוגע לטענה כי התובע עסק באופן סדיר בפעילות גופנית.
4.לפיכך, יש להפנות למומחה את שאלת ההבהרה הבאה –
בחוות דעתך ציינת כי "השתתפות במשחק כדורגל עבור בן 48, שאינו נוהג להתאמן באופן סדיר (כלומר מספר פעמים בשבוע) הינו גורם סיכון ברור להופעת התקף לב....הארגונים הרפואיים המקצועיים ממליצים על פעילות גופנית סדירה ולא חריגה כדי למנוע, לאורך ימים, התפתחות של מחלת לב, כולל התקף לב. פעילות גופנית סדירה (כלומר, לפחות 3-4 פעמים בשבוע) מגינה על הלב (לאורך ימים). פעילות גופנית פתאומית, שאינה על בסיס פעילות גופנית סדירה, מלווה בעליה ברורה בסיכון להתקף לב בזמן הפעילות ובתוך השעתיים לאחר סיומה...במקרה שלפנינו, משחק הכדורגל הינו בעיני סיכון חשוב יותר מהאירוע הנפשי בעבודה בגרימת האוטם, במיוחד בהתחשב בכך שהאוטם אירע בזמן המשחק...בהתחשב בנתונים אלה, אני מתרשם שהשפעת האירוע בעבודה על קרות האוטם הייתה פחותה בהרבה מהשפעת הגורמים האחרים. הגורמים האחרים החשובים שהשפיעו על פרוץ האוטם...".
בהתאם לקביעתך הנ"ל, ובמידה ויוכח כי התובע, במשך מספר שנים עובר למועד האירוע הלבבי, היה מתאמן באופן סדיר בחדר כושר בין 2-3 פעמים בשבוע לפחות (כעולה מאישור חדר הכושר המצ"ב), האם יש בכך כדי לשנות מי מבין קביעותיך שבחוות דעתך לעניין שאלת הקשר הסיבתי בין האוטם ממנו סובל התובע לבין האירוע החריג במועד בו אירע – ביום 06.03.09? אנא נמק.
5.כב' המומחה מתבקש להשיב על שאלת ההבהרה מוקדם ככל שניתן, ובמידת האפשר תוך 21 יום מקבלת החלטה זאת.
6.יש להעביר למומחה החלטה זאת, וכן להעביר אליו כל החומר ששימש בסיס לחוות הדעת, לרבות האישור מחדר הכושר שצורף לסיכומי התובע (ת/3).
7.להמשך טיפולה של המזכירות.