חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 3546-04-14 אסתר נחמני נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 15/05/2015 | גרסת הדפסה
עב"ל
בית דין אזורי לעבודה בחיפה
3546-04-14
24/07/2014
בפני השופט:
איטה קציר

- נגד -
מערערת:
אסתר נחמני
עו"ד אפרת טוביאנה-הלשטוק
משיב:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד ברוך דויטשר
פסק דין
 

 

1.זהו ערעור לפי סעיף 123 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה - 1995 (להלן – החוק) על החלטת ועדה רפואית לעררים מיום 11.3.14 (להלן - הוועדה).

הוועדה התכנסה על מנת לקבוע את נכות של המערערת בעקבות פגיעה בעבודה מיום 6.6.11 במהלכה נגרם למערערת שבר בכתף ימין.

הוועדה סיכמה כי ליקוייה של המערערת מצדיקים קביעת נכות בשיעור כולל של 20% לפי פריט ליקוי 35(1)(ב), מהם יש לנכות 15% לפי פריט ליקוי 41(4)(ב), כך ששיעור נכותה של המערערת בעקבות הפגיעה מיום 6.6.11 עומד על 5% החל מיום 1.7.12.

עוד קבעה הוועדה נכויות זמניות בשיעורים משתנים לתקופה 30.9.11 – 30.6.12.

 

 

2.פקיד התביעות הכיר בפגיעה נוספת של המערערת בכתף ימין וזאת על דרך המיקרוטראומה (להלן – הפגיעה הנוספת).

בעקבות הפגיעה הנוספת נקבעו למערערת על-ידי ועדה רפואית ביום 4.4.12 15% נכות לפי פריט ליקוי 41(4)(ב) החל מיום 25.10.09. הוועדה הרפואית שדנה בתוצאות הפגיעה הנוספת קבעה בהחלטתה מיום 4.4.12, בין השאר, כי קיימת "הגבלה בינונית בתנועות הכתף שקשורות לפגיעה הנדונה – מיקרוטראומה".

 

3.טענות המערערת בתמצית הן:

א.קיימת סתירה בין ממצאי הוועדה שמצביעים על השפעה ניכרת על הפעולות והגבלה קשה בתנועות, לבין פריט הליקוי אותו בחרה הוועדה ליישם המתאים להשפעה בינונית על הפעולות;

ב.הוועדה לא נימקה מדוע בחרה לקבוע נכות לפי סעיף סל ולא לפי פריט ליקוי ספציפי הנוגע לכתף;

ג.יש בהחלטת הוועדה כדי לקפח את המערערת, לגביה קבע מומחה מטעם בית הדין בנוגע לפגיעה השניה כי יש לייחס מחצית ממצבה לפגיעה נשוא הערעור ומחצית לפגיעה השניה;

 

4.מנגד טוען המשיב כי הוועדה פעלה כדין, העריכה את שיעור הנכות הכולל, וניכתה את הנכות כפי שנקבעה כבר על-ידי ועדה במסגרת תיק פגיעה אחר באשר לאותו איבר.

 

5.אקדים ואומר כי לאחר ששקלתי את טענות הצדדים מצאתי כי יש לקבל את הערעור בחלקו.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ