ב"ל
בית דין אזורי לעבודה נצרת
|
35263-04-16
22/02/2017
|
בפני השופט:
ד"ר טל גולן
|
- נגד - |
התובעת:
א.ס. עו"ד איימן סוויד
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי ע"י הלשכה המשפטית
|
החלטה |
1.ענינה של תביעה זו הינו בהכרה בליקוי שמיעה ממנו סובלת לטענתה התובעת, כפגיעה בעבודה, וזאת לאור הוראות סעיף 84א' לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995.
2.ביום 7.11.2016 הגיעו הצדדים במהלך הדיון בפני בית הדין להסכמה, כדלקמן: "אנו מסכימים למינוי מומחה רפואי בתחום השמיעה מטעם בית הדין, אשר ידון וישקול כדלקמן – ראשית, האם לתובעת יש בכלל ליקוי בתחום השמיעה והטנטון; ושנית, הקשר הסיבתי בין תאונת הדרכים שעברה התובעת ביום 10/08/2015, שהוכרה על ידי הנתבע כתאונת עבודה, ובין ליקוי השמיעה והטנטון הנטענים, לרבות החמרת מצב קודם של שתי פגימות אלה, ושיעור ההחמרה".
3.אשר על כן, הננו ממנים מטעמו של בית הדין את ד"ר נחמה אורי, כמומחית רפואית בתחום מחלות האף-אוזן-גרון, והיא מתבקשת להשיב על השאלות הבאות –
א.האם לתובעת יש ליקוי בתחום השמיעה והטנטון?
ב.מהו הקשר הסיבתי בין תאונת הדרכים שעברה התובעת ביום 10/08/2015, ובין ליקויי השמיעה והטנטון הנטענים על ידי התובעת, לרבות החמרת מצב קודם של שתי פגימות אלה, ושיעור ההחמרה?
4.על מצבה הרפואי של התובעת ניתן ללמוד מהמוצגים הבאים: תיק רפואי (כללי ומקצועי, ידני וממוחשב) משירותי בריאות כללית (נ/1); תיק רפואי (מיון, אשפוז ומרפאות) מבית חולים אנגלי (נ/2); תיק רפואי (מיון, אשפוז ומרפאות) מבית חולים צרפתי (נ/3); תיק רפואי (מיון, אשפוז ומרפאות) מבית חולים זיו שבצפת (נ/4); בדיקת שמיעה מיום 21.8.2015 (ת/1. מזכירות – בדיקה זו צורפה לכתב התביעה).
5.כב' המומחית מתבקשת להשתדל לתת חוות דעתה מוקדם ככל שניתן, ובמידת האפשר תוך 30 יום מקבלת החלטה זאת.
6.עם קבלת חוות הדעת היא תועבר לצדדים, והם יקבלו ארכה בת 15 יום לבקש להפנות למומחית שאלות הבהרה ביחס אליה, ותינתן ארכה בת 15 יום להגיב לבקשה כזו, ככל שתוגש. ככל שלא תוגשנה בקשות להפנות למומחית שאלות הבהרה, יקבלו הצדדים ארכה נוספת בת 15 יום להגיש סיכומיהם או להשלים סיכומים שהוגשו, שאם לא כן הם יחשבו כמסכימים למסקנה העולה מחוות הדעת ולמתן פסק דין בהתאם.
7.תשומת לב הצדדים מופנית לכך שצד אינו רשאי לפנות באופן ישיר אל המומחית בכל עניין שהוא, ובכלל זה אינו רשאי להמציא למומחית מסמכים באופן ישיר.
ככל שצד מסוים סבור כי יש מקום לפנות למומחית בעניין מסוים או להגיש לה מסמכים, עליו להגיש תחילה בקשה מנומקת לבית הדין, תוך המצאתה לצד שכנגד, וכל פניה אל המומחית ובכלל זה המצאת מסמכים, תיעשה על ידי בית הדין, זולת אם בית הדין הורה אחרת.