ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
34883-06-13
31/05/2015
|
בפני השופט:
שמואל טננבוים - סגן הנשיאה
|
- נגד - |
תובע:
ג' ר'
|
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי
|
החלטה |
1.המומחה היועץ הרפואי ד"ר אורי בלנקשטיין, מתבקש להשיב על השאלות הבאות להבהרת חוות דעתו מיום 6.2.15.
1.האם זה נכון כי טרם תחילת עבודתו של התובע כמחסנאי בחברת רוטנברג בשנת 1.7.03 אין כל עדות בתיקו הרפואי על תלונות בצוואר?
2.בחוות דעתך קבעת, כי מדובר בבקע ניווני של הדיסקוס הצווארי.
האם יהא זה נכון להניח, כי תהליכי ניוון של הדיסקוס הצווארי עשויים להיגרם גם מתהליכי עבוד, הרמה סחיבות או פעולות מאומצות של הגוף?
3.על פי העובדות המוסכמות שהונחו בפניך התובע ביצע פעולות הרמה והעמסה של סחורות (שקי טיט, שקי חול, שקי חצץ, ברזלים, פלטות גבס וכיו"ב) במשקלים של בין 25-50 ק"ג מידי יום במסגרת עבודתו:
א.האם תסכים כי פעולות כגון אלה אותם ביצע התובע, מידי יום ביומו, באותו אופן ואותה הצורה, "... עשרות פעמים ביום העבודה...". במשך 8 שנים רצופות יובילו לעומס מתמשך על עמוד השדרה הצווארי?
ב.במידה ולא – אנא נא פרט מה נחשב כעומס עבודה על עמוד השדרה הצווארי על פי הספרות הרפואית לפי הפרמטרים של משקל, תדירות, אורך זמן וסוג העבודה? נא הפנה אותנו לאסמכתאות?
4.האם תסכים, כי העובדות המוסכמות שהונחו בפניך כמצוטט בסעיף 3 לעיל מהוות מיקרוטראומה?
5.אני מפנה את כבודו אל עמ' 17 לקטע המסומן בעבודת המחקר והסקירה מאת:
GEERTJE AM ARIENS, MSC, WILLEM VAN MECHELEN, PHD, PAULIEN, M BONGERS PHD, LEX BOUTER PHD, GERRIT VAN WAL PHD-PHYSICAL RISK FACTORS FOR NECK PAIN
"…ASENSITIVITY ANALYSIS SHOWED THAT … EVIEDENCE FOR A POSITIVE RELATIONSHIP BETWEEN NECK PAIN AND NECK FLEXION, ARM FORCE, ARM POSTURE….TWISTING OR BENDING OF THE TRUNK…".
רצ"ב עבודת הסקירה הנ"ל, כנספח א', לבקשה.
האם נכון יהיה לומר, כי בהתאם לעבודת המחקר והסקירה הנ"ל פגיעה הצוואר מיוחסת לגורמים רבים העשויים להשפיע על הופעת הפגיעה בצוואר, בכלל זה תנוחות כיפוף ויישור הצוואר במאמץ, תנועות סיבוב וכיפוף של הגוף, תנוחת ידיים והפעלת ידיים במאמץ?
6.בחוות דעתך אתה קושר בין מצבו הרפואי של התובע לבין גילו, כאשר לשיטתך: