חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 34878-11-14 גתית נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 02/04/2015 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
34878-11-14
02/03/2015
בפני השופטת:
דיתה פרוז'ינין - אב"ד

- נגד -
התובע:
עאמר גתית
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד הלנה מרק
פסק דין


 

1.התובע קיבל גמלת הבטחת הכנסה מחודש 2/2013 ועד 6/2013 ומחודש 12/2013 ועד 7/2014 לזוג עם ילדים. הגמלה שולמה לתובע בעילת שכר נמוך, ולרעייתו - בעילת דורשת עבודה. בעקבותתלושי שכר שהגיש התובע לנתבע עודכן שכרו רטרואקטיבית מחודש 6/2014, ונשללה זכאותו לגמלת הבטחת הכנסה לחודשים 6-7/2014. כמו כן נזקף לתובע חוב בגין אי זכאות לגמלה. בשל כל אלה הגיש התובע תביעה לבית דין זה.

 

2.בדיון שהתקיים ביום 10.2.15 טען התובע כי קיבל ממעסיקו רכב לצרכי העבודה אשר שייך לעבודה. בשל השימוש ברכב, שילם לו המעביד הוצאות רכב. מאחר שמדובר בהחזר הוצאות, אין זה נכון לראות תשלום זה כהכנסה ולשלול בגינו את גמלת הבטחת ההכנסה.

 

3.מאחר שאין מחלוקת עובדתית בין הצדדים, הועבר התיק לאחר הדיון המוקדם למותב למתן פסק דין.

 

4.תשלום גמלת הבטחת הכנסה מותנית בהכנסות המבוטח. סעיף 9 לחוק הבטחת הכנסה, התשמ"א- 1981 מגדיר מהן ההכנסות המובאות בחשבון לצורך בחינת הזכאות לגמלה. הסעיף הנ"ל מפנה, לעניין הגדרת "הכנסה", לסעיף 2 לפקודת מס הכנסה [נוסח חדש], שזו לשונה:

(2) (א) השתכרות או רווח מעבודה; כל טובת הנאה או קצובה שניתנו לעובד ממעבידו; תשלומים שניתנו לעובד לכיסוי הוצאותיו, לרבות תשלומים בשל החזקת רכב או טלפון, נסיעות לחוץ לארץ או רכישת ספרות מקצועית או ביגוד, אך למעט תשלומים כאמור המותרים לעובד כהוצאה; שוויו של שימוש ברכב או ברדיו טלפון נייד שהועמד לרשותו של העובד; והכל - בין שניתנו בכסף ובין בשווה כסף, בין שניתנו לעובד במישרין או בעקיפין או שניתנו לאחר לטובתו;" (ההדגשה הוספה- ד.פ.).

 

החוק קובע, אם כן, מפורשות כי רואים גם החזרי הוצאות המשולמים לעובד, ובכלל זה החזר הוצאות רכב, כחלק מהכנסותיו, ויש להביאם בחשבון לצורך בחינת זכאותו לגמלה.

מאחר שאין מחלוקת כי התובע קיבל בחודשים 6-7/2014 החזר הוצאות רכב כך שהכנסותיו עלו, זכאותו לגמלת הבטחת הכנסה נשללה כדין.

נוכח האמור, אין מנוס מדחיית התביעה.

 

אין צו להוצאות.

 

ניתן היום, י"א אדר תשע"ה, (02 מרץ 2015), בהעדר הצדדים.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ