עב"ל
בית דין אזורי לעבודה בבאר שבע
|
34344-04-11
28/07/2014
|
בפני השופטת:
יעל אנגלברג שהם
|
- נגד - |
התובעת:
ו' ק' עו"ד אלכסנדר שמרלינג
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד שלמה שפירא
|
פסק דין |
התובעת עתרה לבית הדין בתביעה להכיר בהפרעות נשימה ופריחה אלרגית בה לקתה כ"פגיעה
בעבודה" בעילת המיקרוטראומה כאמור בפרק ה' לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב) התשנ"ה -
1995.
רקע עובדתי
1.עובדות המקרה פורטו בהחלטת ביניים מיום 18.10.12 ועל פיהן -
א.התובעת ילידת 9.5.79.
ב.התובעת עבדה בפועל במעבדות שרון בע"מ מיום 27.11.05 ועד ליום 4.1.10.
ג.התובעת עבדה 6 ימים בשבוע במשמרות של בין 7.5-8 שעות.
ד.התובעת עבדה כעובדת מתקני ייצור תעשייתי באתר הייצור אשר בו מיוצרים חומרי גלם שונים לתעשיית המזון וכן חומרי גלם לתעשיית הקוסמטיקה. המוצרים הסופיים מיועדים כולם לשימוש אנושי.
ה.בתור עובדת מתקני היצור בצעה העובדת פעילויות שונות כגון שקילה והזנת חומרים לכלי היצור (ריאקטורים), הפעלת יחידות תעשייתיות (בוחשים, משאבות מיבשים וכיו"ב). מעקב ובקרה של מתכוני היצור (טמפרטורה, זמן, סדר הזנת חומרים, חומציות, לחץ ועוד). פריקה של התוצרת הגמורה ואריזתה. סדר היום הוכתב על פי תכניות היצור וההגדרות הקשיחות של המתכונים, כך שכאשר נקבע כי ביום מסוים יש לייצר חומר מסוג כזה או אחר לכן יש לבצע פעילויות על פי המתכון הספציפי. העובדת עבדה תמיד כחלק מצוות שביצע את מכלול העבודה על פי חלוקה פנימית גמישה כך שמשימות שונות חולקו בין עובדים שונים בסבב.
ו.העובדת פעלה בסמיכות ובקרבה לחומרים עמם משתמשים במפעל ואשר גיליונות הבטיחות שלהם צורפו כנספח לנ/7.
ז.פעילויות עובדי הייצור וציוד המגן שלהם נגזרו מהוראות העבודה בגיליונות הבטיחות. כאשר חומר מסוים דורש אמצעי מיגון מלאים ומקיפים, מצויד העובד בבגדי עבודה בסינרים, כפפות, מגיני פנים/מסכה או משקפיים וכו'. כאשר חומר אינו חומר מסוכן, מצויד העובד בציוד רגיל כגון: בגדי עבודה וכפפות.
ח.עבודת התובעת בוצעה באולם ייצור אשר היה מצויד במאווררים. חלקו העליון של אולם הייצור היה פתוח ואולם המאווררים לא החליפו את האוויר באולם הייצור באוויר נקי.
ט.עבודת התובעת בוצעה תמיד באולם גם כאשר לא עסקה בייצור החומרים אלא בעבודת הדבקה או אריזה. כאשר עסקה התובעת בעבודת הדבקה או אריזה, לא השתמשה באמצעי מיגון כל שהם והיתה חשופה לאבק ואדים של החומרים באולם.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת