עב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
|
33589-04-13
03/09/2014
|
בפני השופטת:
יעל אנגלברג שהם
|
- נגד - |
התובע:
ד. ה עו"ד דותן לינדנברג
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד אתי צור אסרף
|
החלטה |
לאחר שעיינתי בבקשה להצגת שאלות הבהרה למומחה ובתגובת התובע, משדרך המלך היא הצגת שאלות הבהרה למומחה, הנני נעתרת לבקשה באופן חלקי.
לא מצאתי כי המומחה לא השיב באופן ברור על שאלת סבירות קיומו של הקשר הסיבתי בין תנאי העבודה לליקוי שממנו סובל התובע. עם זאת מצאתי כי באשר למידת השפעת תנאי העבודה על הליקוי, ישיב המומחה לשאלות כדלקמן -
המומחה ישיב לשאלות הבאות -
1.בחוות דעתך ציינת כי "אצל התובע קיימת אפשרות כי אופי עבודתו לאורך השנים החמיר מצבו הרפואי בגב תחתון אם כי באופן מופחת ביחס לגורמי סיכון הטבועים בו והידע מהספרות הרפואית באשר להפרעה בה לקה". כמו כן קבעת כי "אופי עבודה כנהג לא יכול להיות גורם שהינו מעל ל-51% ביחס לגורמי סיכון אחרים הידועים בספרות הרפואית". בנוסף ציינת כי לתובע גורם סיכון מובהק למחלה בעמוד שדרה מותני (משקל יתר) וכי בספרות הרפואית קיימים מחקרים המצביעים מפורשות על כך כי תכונות גנטיות הינן הגורם בעל המשמעות הרבה ביותר בתהליכים ניווניים בעמוד שדרה מותני. לאור קביעותיך דלעיל נבקשך להבהיר - כיצד מתיישבת קביעתך דלעיל (השפעה פחותה של העבודה, העובדה כי הגורמים האחרים הינם בעלי חשיבות גדולה יותר מהופעת המחלה וכו') עם קביעתך שלפיה אופי עבודתו של התובע החמיר מצבו הרפואי בשיעור של 40% - בתשובה זו נא תן דעתך לעובדה כי השפעה משמעותית על פי פסיקת בית הדין הינה בשיעור של 20% ומעלה.
2.בחוות דעתך ציינת כי "קיים גורם סיכון הקשור לאופי עבודתו ואשר יכול להוות גורם בכלל מצבו הרפואי בגב תחתון. גורם זה הינו נסיעות מרובות ורטט כל גופי" ובהמשך ציינת כי "בנוסף לרטט כל גופי נחשפים נהגים מקצועיים אלה לעבודות פיזיות שונות במסגרת תיחזוק רכבם ואשר מהוות אף הן עומס יתר על עמוד שדרה מותני".
א.האם יש בנתונים לעניין התקופה שבה עבד התובע (מאמצע שנות ה-90 עד לשנת 2012), סוגי האוטובוסים עליהם נהג התובע והעובדה כי באוטובוסים או לפחות בחלקם הותקן כסא אורטופדי (על כל המשתמע מכך נוכח הנתונים האחרים הנזכרים בעובדות), כדי לשנות ממסקנותיך לעניין ה"רטט כל גופי" כאמור? אם לא-מדוע לא?
ב.נא הסבר מהיכן הסקת כי התובע ביצע עבודות פיזיות שונות במסגרת עבודתו והאם אתה עומד על מסקנותיך לו מתברר כי התובע לא ביצע עבודות פיזיות במסגרת עבודתו?
3.מהן הפגיעות הזעירות והבלתי הפיכות שניתן להגדירן בזמן ובמקום אשר נגרמו לתובע בעבודתו כנהג טרנזיט ואוטובוס (בשים לב גם לסוג הכסא עליו נהג בהתאם לסוגי האוטובוס שפורטו בעובדות המוסכמות)? נא פרט.
4.בחוות דעתך כתבת כי כבר משנת 2001 קיים תיעוד תיקו הרפואי של התובע על כאב גב תחתון וקבעת כי "לא מדובר בהעמסה מחזורית של גב תחתון שפרצה על ציר זמן ארוך מאד של שנים רבות אלא מחלה שנתנה ביטוי קליני פרק זמן קצר יחסית לאחר התחלת עבודתו".
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת