ב"ל
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
|
30853-01-15
02/06/2015
|
בפני השופטת:
דיתה פרוז'ינין
|
- נגד - |
התובע:
אלעזר קליין
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד ויויאן קליין בנימין
|
פסק דין |
1.התובע הגיש תביעה להכיר בפגיעה שארעה לו כתאונה בהתאם לסעיף 150 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה- 1995. לפי סעיף זה, מבוטח שארע לו אירוע פתאומי שבו גורם חיצוני הביא לחבלה פיסית וכתוצאה מהתאונה נגרם לו אבדן כושר התפקוד, יהיה זכאי לדמי תאונה.
2.התובע הגיש תביעה בגין אירוע מיום 15.9.14 עת נפגע ברגלו. התביעה נדחתה מאחר שהפגיעה לא נגרמה בשל אירוע חיצוני לתובע, אלא בשל תנועה שביצע התובע במהלך ריקוד בחתונה שבה השתתף (מכתב מיום 26.11.14, צורף לכתב התביעה). התובע מלין כנגד החלטה זו של הנתבע.
3.בטופס התביעה שהגיש התובע לנתבע כתב התובע כי נפגע תוך כדי תנועה סיבובית בכף הרגל. ואולם בדיון שהתקיים ביום 12.5.15 טען התובע כך:
"האירוע שהיה בחתונה, זה היה תוך כדי ריקוד קיבלתי מכה חזקה לא שמתי לב שזה אמור להיות שבר, חשבתי שזה סתם מתיחה. אני רקדתי קיבלתי מכה לא חשבתי שזה שבר ולא בדקתי ממה קיבלתי מכה. אני לא יודע ממה קיבלתי, אבל היות והתוצאה הייתה שקיבלתי שבר, אז סביר מאוד להניח שהיה משהו שגרם לזה שזה לא קורה מהאוויר ומסתם דברים" (ע' 1 ש' 13-17, ההדגשה הוספה- ד.פ.).
בעדותו של התובע, אחר שקיבל את מכתב הדחיה וקרא את כתב ההגנה, הופיעה טענה עובדתית חדשה לפיה הפגיעה נגרמה בשל מכה שקיבל. התובע ניסה לתרץ סתירה זו וטען בדיון כי התכוון לציין כי קיבל מכה באירוע, וכי אין זה הגיוני כי ייפגע ברגלו בלי מכה (ע' 1 ש' 25-30).
4.אין בידנו לקבל טענה זו שהופיעה לראשונה בדיון. בטופס התביעה שהוגש לנתבע לא הזכיר התובע כלל כי קיבל מכה. סביר להניח כי אם קיבל התובע מכה היה מציין זאת ולא כותב כי נפגע מתנועה סיבובית. יתר על כן, גם מדבריו של התובע עצמו עולה כי אין מדובר אלא בהשערה בלבד.
כבר נפסק לא אחת כי יש להעדיף את הגרסה הראשונית של המבוטח אשר נשמעה בסמוך לאירוע, על פני גרסאות מאוחרות שעולות בכדי לזכות את המבוטח בתשלום מהנתבע (עבל (ארצי) 24023/04/14 עבד אל עאל פאוזי נגד המוסד לביטוח לאומי, ניתן ביום 26.1.15).
נוכח האמור, יש להעדיף את גרסת התובע המופיעה בטופס התביעה, לפיה התאונה לא נגרמה בשל גורם חיצוני, ובהתאם לאמור בסעיף 150 לחוק ביטוח לאומי, דין התביעה להידחות.
אין צו להוצאות.
ערעור על פסק-דין זה, ניתן להגיש תוך 30 יום מיום שיומצא לצדדים, לבית-הדין הארצי לעבודה.
ניתן היום, ט"ו סיוון תשע"ה, (02 יוני 2015), בהעדר הצדדים.