חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 30533-11-13.27 ס' ק' נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 09/06/2015 | גרסת הדפסה
עב"ל
בית דין אזורי לעבודה בתל אביב - יפו
30533-11-13
27/07/2014
בפני השופטת:
רוית צדיק

- נגד -
מערער:
ס' ק'
עו"ד עובד כהן - לשכת הסיוע המשפטי
משיב:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד שרון ירמיהו
פסק דין
 

 

1.בפניי ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) מיום 22.7.13.

 

העובדות הדרושות לעניינינו:

 

2.ביום 16.3.11 נפגע המערער, יליד 1959, בידיו, במסגרת תאונה שהוכרה על ידי המשיב כתאונת עבודה.

 

3.ועדה רפואית לעררים מיום 7.12.12 קבעה למערער 5% נכות לכל יד בגין CTS דו צדדי וכן 5% נכות בגין פגיעה עצבית אולינרית, וכן הפעילה את תקנה 15 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956 (להלן: "התקנות"),בשיעור של רבע.

 

4.על החלטה זו הגיש המערער ערעור לבית דין זה (ב"ל 52599-02-123). בפסק דין מיום 2.8.12 הורה בית הדין לוועדה לשקול עמדתה שנית לעניין חומרת ה-CTS לאור ממצאיה כפי שפורטו בפרוטוקול. כמו כן, נצטוותה הוועדה להתייחס לכך שבבדיקת EMG מיום 12.4.11 נמצא CTS דו צדדי יותר משמאל, וכן נוירופתיה של עצב אולנארי משמאל. הוועדה נדרשה לבחון אם יש מקום להעניק אחוזי נכות גבוהים יותר בגין הליקוי ביד שמאל, ולנמק את החלטתה.

 

5. ביום 5.11.12 התכנסה הוועדה בעקבות פסק הדין, ולא מצאה לשנות מהחלטתה הקודמת.

 

6.על החלטת הוועדה הוגש ערעור לבית דין זה (ב"ל 9654-01-13). בפסק דין מיום 11.6.13, שנתן תוקף להסכמת הצדדים (להלן: "פסק הדין"), נקבע כדלקמן:

"עניינו של המערער יוחזר לוועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) על מנת שתשקול הענקת נכות לפי סעיף 31(4)(א)(2) המדבר על שיתוק חלקי בצורה קלה כאשר על פניו סעיף זה מתאים לממצאי הוועדה בבדיקתה הקלינית מיום 5.11.12 כאשר צוינה אבחנתה וגם הממצא הקליני הוא שלCTS דו צדדי קל. יובהר לוועדה כי אין צורך לקיים בדיקה קלינית נוספת למערער".

 

7.ביום 22.7.13 התכנסה הוועדה בעקבות פסק הדין, וקבעה כדלקמן:

"....הוועדה מציינת ומדגישה שסעיף 31(4) מדבר על שיתוק של עצב מדיאני, כלומר מדובר בחולשה של הגידים – שרירים המעוצבבים על ידי העצב. במקרה שלפנינו אין מדובר כלל בחולשה כלשהי, להיפך הכח הגס נמצא שמור לחלוטין בשתי וועדות הערר והממצא הקליני הינו ירידה בתחושה בלבד, וגם זאת לפי הוועדה מתאים יותר לפיזור האולינרי. הוועדה אמנם סברה שמדובר בביטוי קליני של CTS קל ואולם מה שקובע הוא הבדיקה הקלינית של הוועדה כאשר הממצא הינו תחושתי בלבד ואין לדבר על חולשה כלשהי. לכן הוועדה סבורה כי סעיף 31(4)(א)(2) אינו מתאים במקרה זה ואין להשתמש בו אלא רק במקרים שקיימת חולשה ו/או דלדול שרירים. לפיכך הוועדה אינה רואה לנכון לשנות מהחלטתה הקודמת".

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ