ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
29529-07-13
16/03/2015
|
בפני השופטת:
שרה מאירי – אב"ד
|
- נגד - |
תובע:
עדנאן אבו גאנם עו"ד טל ביבר
|
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד שירה צמיר
|
פסק דין |
1.בתביעה שבפנינו עותר התובע להכיר בפגיעה בקרסול ימין מ-20.3.11, כפ"ע.
התובע, יליד 14.4.58, קבלן בצוע עבודות עפר, טוען כי במהלך יום עבודתו בשעה 15:30 לערך, תוך כדי הליכה לכיוון מאגר ציוד כבד, מעד. כתוצאה מכך, התעקמה רגלו הימנית והוא נחבל בקרסול. התובע פוּנה מהמקום (שטח עפר באזור תעשיה ומסחר ב"איירפורט סיטי"; ה"אתר") לבי"ח אסה"ר.
2.בהגנתו עתר הנתבע לדחיית התביעה, הן משלא ארעה לתובע פ"ע כטענתו והן משהגיש תביעתו לנתבע רק ב -19.8.12 ומשכך, השיהוי בהגשתה, מקשה על בירורה העובדתי.
להגנתו צרף עותק התביעה למל"ל ("התביעה") ועותק הודעתו לחוקר הנתבע מ-29.5.13 (ה"הודעה").
3.ביום 30.1.14 התקיים דיון מוקדם בפני כבוד השופטת ע. איצקוביץ, כשהנתבע הבהיר מהן האסמכתאות, שככל שיוגשו, יהא מוכן לשקול שוב עמדתו.
ביום 18.3.14 הודיע הנתבע כי אין שינוי בעמדתו.
ביום 13.7.14 הגיש התובע תצהיר עדות ראשית מטעמו.
ביום 4.1.15 נשמעה בפנינו עדות התובע ובתום הדיון סיכמו ב"כ הצדדים טענותיהם.
4.המסמכים
-
בהודעה – התובע עצמאי, בעל 80% ממניות החברה, מנהל החברה. בזמן הליכה באתר, "נכנסתי בבור/מדרון ורגל ימין התעקמה ונפלתי על משטח עפר, קמתי היה כאב נסעתי לכיוון הבית הרגל התנפחה...". הבן לקח אותו לקופ"ח ומשם למיון, שם הוברר שנקע הקרסול. היה לבד באתר. היה צריך לעשות "חיסול של חומר או קבלת תוכניות עבודה". השטח לא היה ישר, היה מדרון ולא שם לב. עבד באתר כ-3-4 חודשים בערך, נעדר מעבודה "מס' חודשים אני לא זוכר בדיוק". אף אחד לא החליף אותו; הבנים ביצעו העבודה והעסק המשיך לעבוד. טען כי הגיש התביעה באופן פרטי ולא יודע היכן זה עומד ולכן לקח עו"ד שהגיש התביעה. לא זוכר מדוע אין ביום הארוע (בקופ"ח/במיון) איזכור לתאונת עבודה וכך אף באשור האורטופד המאוחר יותר. כך, אינו יודע/לא זוכר למה הוצגו תעודות מחלה ולמה לא נרשם דיווח על פ"ע, כשהוא לא זוכר אם דיווח שזו תאונת עבודה. לא זוכר בדיוק כמה זמן נעדר מהעבודה, מס' חודשים, בטוח מליון אחוז שזה קרה בעבודה.
-
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת