ב"ל
בית דין אזורי לעבודה נצרת
|
29356-02-15
28/12/2015
|
בפני השופטת:
אורית יעקבס
|
- נגד - |
התובע:
פלוני עו"ד אלי מלול
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד אברהים מסארווה
|
החלטה |
1.תביעתו של התובע להכיר במחלת הריאות, ממנה הוא סובל, לטענתו, כתאונת עבודה על פי תורת המיקרו טראומה, נדחתה על ידי הנתבע, כמפורט במכתב הדחיה מיום 2/2/15.
2.בסיום ישיבת ההוכחות שהתקיימה ביום 15/7/15, לאחר שהתובע נחקר על תצהיר עדותו הראשית ועד הנתבע - מר עובד שומרון, נחקר בחקירה ראשית ונגדית, הגיעו הצדדים להסכמה בדבר מינוי מומחה רפואי מטעם בית הדין, כאשר על תחום מומחיותו הם הסכימו בשלב מאוחר יותר.
3.לפיכך, לאחר שהצדדים הסכימו על מינוי מומחה רפואי מתחום הריאות ולאחר שמלוא החומר הרפואי של התובע התקבל, הרינו ממנים בזאת את פרופ' מרדכי קרמר - מומחה למחלות ראיה, כמומחה רפואי מטעם ביה"ד (להלן:"המומחה"), על מנת שיחווה דעתו בשאלת הקשר סיבתי בין תנאי עבודתו של התובע, בעילת המיקרוטראומה , כפי שהם עולים מרשימת העבודות שלהלן, לבין מחלת הריאות ממנה הוא סובל.
שכר טרחתו של המומחה ישולם מקופת ביה"ד כמקובל.
4.להלן העובדות המוסכמות:
א.התובע יליד 1977, עבד ב** משנת 95' ועד חודש ספטמבר 14', כאשר היקף עבודתו היה 10 שעות עבודה במשך 5 ימים בשבוע ולעיתים עבד גם בימי שישי אך זאת במשך 6 שעות ליום.
ב.משנת 95' ועד שנת 99' או שנת 00' ביצע התובע עבודות שונות במפעל, לרבות חיתוך משקופי עץ.
ג.החל משנת 99' או 00' ועד 9.14 עבד התובע על מכונת CNC, המכרסמת ומפתחת את דלתות העץ ויוצרת בהם פתחים בגדלים שונים.
ד.אורכה של מכונת CNC עליה עבד התובע היה מספר מטרים, 5-6 בקירוב ורוחבה היה 2-3 מטרים והיא היתה ממוקמת באולם הייצור המרכזי של המפעל שהינו חלל תעשייתי שאורכו כ - 30 מטר ורוחבו כ - 20 מטר ואשר היו בו עוד מכונות מעבר למכונה עליה עבד התובע.
ה.התובע היה ניצב בנקודת הזנה, מניח דלת על גלגלי השינוע. המכונה היתה קולטת את הדלת ומתחילה לבצע את החיתוכים.
ו.בטרם היה מזין את הדלת למכונה, היה מזין במחשב את נתוני החיתוך.
ז.לאחר שהמכונה היתה מסיימת את החיתוכים בדלת נתונה, היה מגיע התובע לנקודת היציאה של הדלת מן המכונה כדי לקלוט את הדלת.
ח.התובע היה בסביבת המכונה לאורך כל שעות עבודתו וזאת למעט הפסקות אוכל (חצי שעה בבוקר וחצי שעה בצהריים).
ט.בכל הקשור לניקוי סביבת עבודתו של התובע, קרי המכונה וסביבתה - זו היתה מתבצעת על ידי מערכת יניקה אשר היתה מופעלת לאורך כל שעות פעילות המכונה והיתה מובנית בה, כאשר את סביבת המכונה, היה התובע מנקה באמצעות צינור שאיבה ידני ולחץ אוויר. כן היה התובע, מרים לאורך כל שעות עבודתו את חתיכות העץ שנפלו מן הדלתות.