חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

האם ניתן להכיר בסכיזופרניה כתאונת עבודה על דרך המיקרוטראומה?

תאריך פרסום : 01/10/2014 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
26739-02-10
23/09/2014
בפני השופט:
אילן סופר

- נגד -
התובע:
פלוני
עו"ד חיים קליר
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי סניף באר שבע
עו"ד שלמה שפירא
פסק דין

 

 

1.התובע הגיש תביעה להכיר במחלת הסכיזופרניה ממנה הוא סובל כפגיעה בעבודה, על דרך המיקרוטראומה.

 

2.     התובע טוען כי תסמיני המחלה החלו בגיל 36, וזאת לאחר שעבד במשך שלוש שנים במשמרות לילה. עבודה זו גרמה לו לעייפות ולימים החל לסבול מחרדה, הזיות ושמיעת קולות.

 

3. יובהר כי התובע הגיש את תביעתו גם בקשר לאירוע מיום 6.7.07 בו נחבל בראשו. התביעה הוכרה כתאונת עבודה, ושולמו לתובע דמי פגיעה.

 

4. על יסוד ההלכה הפסוקה מצאנו כי מיקרוטראומה פסיכיאטרית אינה מוכרת כתאונת עבודה (דב"ע נ"ו/0-260, מלכה נ' המוסד לביטוח לאומי, פד"ע לב 625). כך גם מתח נפשי ממושך או מתמיד אינם נחשבים כתאונת עבודה.

משכך, סברנו שלא ניתן למצוא בתנאי עבודתו של התובע תשתית לקיומה של מיקרוטראומה.

 

5.בתאריך 30.8.2010 ניתן פסק דין אשר דחה את תביעת התובע.

 

6.בתאריך 22.5.2012 פסק בית הדין הארצי בהסכמה, כי התיק יוחזר לבית הדין האזורי, על מנת שישמע ראיות בדבר היקף עבודתו של התובע במשמרות לילה (עב"ל 61668-10-10). בהקשר זה, נקבע כי יש להתייחס לשאלה, האם ניתן לראות בכל משמרת ומשמרת לילה, בה לא ישן התובע (אם אכן כך היה), כתשתית עובדתית לכאורית לפגיעות חוזרות ונשנות שיש להכיר בהן כפגיעה בעבודה כמשמעות מונח זה בחקיקה ובפסיקה, המצדיקות מינוי מומחה רפואי. בעקבות כך נקבעה כאמור תשתית עובדתית לצורך מינוי מומחה רפואי.

 

7.בתאריך 11.7.2013 מונה ד"ר רמי אהרונסון כמומחה רפואי מטעם בית הדין, אשר התבקש להשיב על השאלות כלהלן:

 

א.האם ניתן לראות בעבודתו של התובע – בכל משמרת ומשמרת בה עבד התובע בלילה כפגיעה חוזרת ונשנית שהצטברותה הביאה לפרוץ המחלה או להחמרתה?

ב.ככל שקיימת חוות דעת רפואית בתיק יתבקש המומחה להתייחס אליהן.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ