ב"ל
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
|
25616-11-16
19/04/2017
|
בפני השופט:
דניאל גולדברג
|
- נגד - |
מערערת:
ש.פ.ע.
|
משיב:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד אלי מושונוב
|
פסק דין |
המערערת, גב' שרה פאני עמר, הגישה ערעור זה לפי סעיף 213 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995, על החלטת הוועדה הרפואית לעררים מיום 21.9.16, אשר קבעה למערערת 82% נכות רפואית משוקללת, כאשר בין הליקויים שהוכרו היו ליקוי ראיה בשיעור 15% והפרעה חרדתית בשיעור 20%.
-
ערעור זה הינו האחרון מבין מספר הליכים משפטיים שהגישה המערערת בעקבות בקשה שהגישה להחמרת מצב.
-
הוועדה הרפואית לעררים מושא הערעור התכנסה על פי פסק דין מיום 29.6.16 בתיק בל 35917-10-15 (להלן: "פסק הדין"), אשר קבע כדלקמן:
"ניתן בזה תוקף של פסק דין להסכמת הצדדים כאמור בפרו' לעיל ולפיה עניינה של המערער (יוחזר) לוועדה גם בסוגיית העיניים וגם בסוגיית המצב הנפשי. הוועדה תתייחס למע/1 חוות דעת רפואית בתחום העיניים שניתנה על ידי ד"ר פוגל ביום 8.3.16 ולסעיפים אליהם הוא מפנה בעניין ליקוי הראיה. הוועדה תנמק אם היא מקבלת את דעתו אם אינה מקבלת תנמק מדוע אינה מקבלת ותפרט מה ליקויי העיניים מהם סובלת המערערת בתקופה הרלבנטית (בהינתן שמע/1 מתייחס למסמכים קודמים המפורטים בסעיף 5 בחוות דעת זו). כמו כן מוחזר עניין מצבה הנפשי של המערער לוועדה על מנת שתבדוק מהו הסעיף הרלבנטי שיש להחיל על ליקוי נפשי אם וככל שיש כזה. לעניין זה על הוועדה להתייחס למע/2 דו"ח הפסיכודיאגנוסטי שניתן במכון שלם על ידי תמר גרוס, פסיכולוגית קלינית מומחית וכן לנמק החלטתה לעניין תחילת מועד המצב הנפשי, וליישום הסעיפים הרלבנטיים על פי שיקול דעתה הרפואי. המערערת רשאית להתייצב בפני הוועדה ולטעון את טיעוניה. הרחב הוועדה הינו אותו הרכב של הוועדה בפניה עמדה המערערת ביחס לערעור זה".
-
הערעור בבל 35917-10-15 הוגש כנגד החלטה של הוועדה הרפואית לעררים מיום 26.8.15, אשר קבעה למערערת 78% נכות משוקללת, כאשר בין הליקויים הקשורים לעיניים שהוכרו היה ליקוי ראיה בשיעור 0% ויובש בינוני בשיעור 0%. לא למותר לציין כי אף הוועדה הרפואית לעררים מיום 26.8.15 התכנסה על פי פסק דין של בית הדין הארצי לעבודה שהחזיר את עניינה של המערערת בעניין ליקוי העיניים בלבד.
-
הוועדה הרפואית לעררים, מושא ערעור זה, קבעה בעניין העיניים:
"עיניים – תנועת עיניים מלאות. קונברגנציה תקינה. הנבדקת הכריזה בתחילת הוועדה שיש לה חרדה קשה ביותר מרופאי עיניים ומכל מכשירי עיניים ולא ניתנת להיבדק חיצונית. העפעפיים תקינים מפתחי העפעפיים תקינים. קרניות זכות מבריקות שקופות אישונים עגולים מגובים לחמיות שקטות לבנות ללא סימני גירוי כלשהו.
חדות ראייה שקשה ביותר להוציאה היא לפחות 6/12 בכל עין 6/9 דרך חריר. קרקעית עיניים לא ניתן לבדוק מאחר שאינה מאפשרת זאת. בעין ב-OCT שהנ"ל הביא תקין מ-17.2.15. מיפוי קרנית מראה על יחס סופריור אינפריור רדיוס 0.06, 0.03 בהתאמה. . aveiagele – 43:58, 43.82 בהתמאה, PVA בשתי העיניים על פי מיפוי 20/15 עד 20/20 כלומר אין עדות לקרטוקונוס. הוועדה מקבלת את ממצאי ומסקנות חוו"ד ד"ר פוגל מדרג 1".
-
באשר לתחום הנפשי, מפרוטוקול הוועדה הרפואית לעררים עולה כי המערערת התנגדה להכרה באחוזי נכות לפי סימן 91(1) לרשימת הליקויים, המעניק 20% נכות בגין פיגור גבולי. סעיף זה נדון עקב הקביעה בדו"ח הפסיכודיאגנוסטי בדבר היותה של המערערת סובלת מפיגור גבולי. הרופא הפסיכיאטר התנצל לפני המערערת, לפי דרישתה, על קיום דיון באפשרות זו, ולבסוף הוכרה למערערת נכות נפשית בשיעור 20% בגין הפרעה חרדתית.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת