ב"ל
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
|
25226-03-15
04/11/2015
|
בפני השופטת:
רחל בר"ג-הירשברג
|
- נגד - |
תובעת:
נ.ס.
|
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד יסמין דיגדקר
|
פסק דין |
1. עניינו של כתב התביעה שבפניי בבקשת התובעת להורות לנתבע לזמנה לדיון בערר שהגישה על החלטת ועדה רפואית מדרג ראשון בענף נכות כללית, אשר דחתה את תביעתה לקצבה נכות כללית (החלטה מיום 5.6.2014).
2. בהודעה שהגיש הנתבע, חלף כתב הגנה, הוברר כי הוא החליט להכיר "בכתב התביעה כערעור על החלטה בדבר אי הכושר ולהזמין את התובעת לבדיקה בפניי הוועדה לעררים".
3. בנסיבות אלה התייתר, הלכה ולמעשה, הדיון בתביעה ועל כן הודיעה התובעת כי היא מסכימה למחיקת התביעה. עם זאת עותרת התובעת לפסיקת ההוצאות שנגרמו לה בשל הגשת התביעה. לטעמה מדובר בתביעה שמלכתחילה היה ניתן להימנע מהגשתה לו פעל הנתבע כדין ושעה למכתבי התזכורת ששלחה, באמצעות בא כוחה.
4. הנתבע מצדו מתנגד לפסיקת הוצאות. זאת משנעתר לתביעה עובר לישיבה המקדמית ומן הטעם שהתובעת יכולה הייתה להיעזר בשרותי הסיוע המשפטי.
5. לנוכח הסכמת הצדדים הריני מורה על מחיקת התביעה.
6. אשר להוצאות המשפט – לאחר עיון בכלל החומר שהונח בפניי דעתי היא כי הצדק עם התובעת וכי היא זכאית לפסיקת הוצאות. עיון בנספחי כתב התביעה מלמד כי הערר הוגש למוסד ולמעשה לא טופל עד לאחר הגשת כתב התביעה. משמע כתב התביעה היווה את הזרז לטיפול בעניינה של התובעת. לא למותר לציין כי כתב ההגנה הוגש באיחור ניכר וגם בכך נגרם לתובעת נזק ועל כן אין, בנסיבות העניין, משמעות מיוחדת לטענה כי הסכמת הנתבע לקידום עניינה ניתנה עובר לישיבה המקדמית.
כללם של דברים, התובעת זכאית לכך שיפסקו לטובתה הוצאות ואף יש לקוות כי בפסיקת ההוצאות יהיה כדי לעודד את הנתבע לעשות כל שלאל ידו כדי למנוע הישנותם של מקרים דומים. הנתבע יישא אפוא בהוצאות ובשכר טרחת בא כוח התובעת בסכום כולל של 2,500 ₪. לא ישולמו ההוצאות ושכר הטרחה בתוך 30 ימים מיום שיומצא פסק הדין לנתבע יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום מתן פסק דין זה ועד למועד התשלום המלא בפועל.
ניתן היום, כ"ב חשוון תשע"ו, (04 נובמבר 2015), בהעדר הצדדים ויישלח אליהם.

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת