ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
24733-08-13
27/04/2015
|
בפני השופטת:
דגית ויסמן
|
- נגד - |
תובע:
אשרף עותמאן עו"ד אבן צור
|
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד וידנה
|
פסק דין |
1.התובע, יליד 1983, נפגע בעודו נוהג באופנוע, ביום 17.7.12.
התובע מתגורר בקלאנסווה ובמועד התאונה עבד בסניף שופרסל ברעננה, ברחוב החרושת 8.
2.המחלוקת בין הצדדים היא האם התובע נפגע בדרך לעבודה.
3.על פי המתואר בתצהיר התובע, ביום 17.7.12 כאשר היה בדרכו לעבודה, הוא הרגיש שהאופנוע רועד שהבלמים אינם עובדים. על כן התובע עצר במוסך הראשון לצד הדרך. התובע נכנס למוסך בשעה 15:00. התובע התעכב במוסך כיוון שהיו בו עוד לקוחות, הודיע למקום העבודה שהוא מתעכב וכאשר הסתיים התיקון, התובע חזר לדרכו על מנת להגיע לעבודתו. לאחר מספר דקות של נסיעה, אירעה התאונה בה התובע נפגע.
4.בסיכומי התובע הודגש כי מדובר בדרכו הרגילה של התובע למקום העבודה – מקלאנסווה, דרך טייבה, טירה, כפר סבא, עד לרעננה וכי מדובר בדרך הקצרה ביותר לעבודה. בנוסף, התובע קיבל את האופנוע רק יום קודם וכאשר הרגיש שישנה בעיה בבלמים, היה חייב להכנס למוסך ולבדוק את העניין. התובע הדגיש שהיה מדובר בסכנת חיים, כלומר, היה כורח להפסיק את הנסיעה ולהכנס למוסך. התובע הפנה לכך שבכל התיעוד הרפואי נרשם כי מדובר בתאונת דרכים במסגרת העבודה ואף בהצהרת המעביד בטופס התביעה לדמי פגיעה נרשם שהתובע התקשר להודיע שהוא מאחר. כלומר, כי המסמכים מזמן אמת תומכים בגרסת התובע.
5.לטענת הנתבע, התובע כלל לא היה בדרכו לעבודה, שהרי זמן הנסיעה מביתו אל העבודה הוא כחצי שעה ואילו התובע הכניס את האופנוע למוסך כבר בשעה 15:00. אין כל הצדקה לצאת בשעה כה מוקדמת על מנת להתייצב בשעה 16:00 בעבודה והדבר מעיד על כך שהתובע נסע במיוחד למוסך. גם אם יקבע כי מדובר בנסיעה בדרך לעבודה, העובדה שהתובע עצר במוסך לפרק זמן ארוך מהווה סטייה של ממש מהדרך והיא מנתקת כל קשר לנסיעה לעבודה.
6.בסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה –1995 (להלן – החוק) הוגדרה "פגיעה בעבודה" כתאונת עבודה או מחלת מקצוע. תאונת עבודה הוגדרה בחוק כ -
"תאונה שאירעה תוך כדי עבודתו ועקב עבודתו אצל מעבידו או מטעמו, ובעובד עצמאי - תוך כדי עיסוקו במשלח ידו ועקב עיסוקו במשלח ידו."
כלל זה הורחב לחריגים המנויים בסעיף 80 לחוק, כאשר לעניינו רלוונטי סעיף 80(1) הקובע –