מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ב"ל 23630-08-14.02 דצמבר 2014 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 23630-08-14.02 דצמבר 2014

תאריך פרסום : 08/01/2015 | גרסת הדפסה
עב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
23630-08-14
02/12/2014
בפני כב' הסגנית נשיא:
איטה קציר

- נגד -
מערער:
ע. מ
עו"ד ג'מאל מחאמיד
משיב:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד מוהנד זייד
פסק דין
 

 

1.זהו ערעור על החלטת הוועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה), מיום 9/6/14 ("הוועדה"). בהחלטתה קבעה הוועדה כי למערער נותרה נכות יציבה בשיעור 0% מיום 1/9/2000 ("ההחלטה").

 

2.עניינו של המערער הוחזר לוועדה לפי פסק דין מיום 30/1/14 (ב"ל 13- 07- 1358) ("פסק הדין"). פסק הדין הורה על החזרת עניינו של המערער לוועדה הרפואית לעררים, בהרכבה הקודם, על מנת שתתייחס לחוות הדעת של ד"ר מדלג' וד"ר מסאלחה. לאחר שתעיין בחוות הדעת הרפואיות תבהיר הוועדה האם יש בהן כדי לשנות מקביעותיה.

 

טענות הצדדים

 

3.טענת הערעור העיקרית היא שהוועדה לא נימקה ולא הסבירה מדוע העדיפה את ממצאי בדיקת ה- EMG על פני בדיקת MRI, אשר על ממצאיה סמכו ד"ר מדלג' וד"ר מסאלחה את חוות הדעת שלהם.

 

4.לטענת המשיב, לא נפל בהחלטת הוועדה כל פגם משפטי, אשר מילאה אחר הוראות פסק הדין ודנה בחוות הדעת של ד"ר מדלג' וד"ר מסאלחה באופן ברור ומנומק.

 

 

לאור האמור לעיל אני קובעת כדלקמן:

 

5.הוועדה התכנסה ביום 9/6/14 בהרכב מומחה לאורטופדיה, מומחית לנירולוגיה ומומחה לכירורגיה. הוועדה הקשיבה לתלונות המערער ולדברי בא כוחו שהתלווה אליו. לאחר שעיינה בחוות הדעת של ד"ר מדלג' וד"ר מסאלחה, הסבירה הוועדה כי מדוע אינה מקבלת את מסקנותיהם, וכן הבהירה מדוע היא מנועה מלדון בבדיקת ה-MRI מיום 8/4/14. הוועדה סיכמה וקבעה כי אין בחוות הדעת כדי לשנות מקביעותיה, והציעה למערער כי ככל שחלה החמרה במצבו, הוא רשאי להגיש תביעה להחמרת מצב.

 

6.לאחר שעיינתי בנימוקי הערעור, בפרוטוקול הוועדה ובכלל החומר המונח לפני ונתתי דעתי לטענות הצדדים בדיון, הגעתי למסקנה כי דין הערעור להידחות.

 

7.למקרא החלטת הוועדה עולה, כי היא עיינה בחוות דעתו של ד"ר רפיק מסאלחה, מומחה למחלות עצבים, מיום 18/5/12 והסבירה מדוע אינה מאמצת את מסקנותיו. לדעת הוועדה, ממצאי בדיקת EMG מיום 26/12/12 שוללים פגיעה עצבית הקשורה לעצבי הצוואר או לפגיעה בחוט השדרה. זאת בעוד שד"ר מסאלחה יישם במערער פריט ליקוי 29(3) מותאם בגין "חולשה בארבע גפיים בגלל לחץ על חוט שדרה צווארי". מכאן, שברורה החלטת הוועדה מדוע לאור ממצאי בדיקת EMG כמו גם ממצאי בדיקתה הקלינית, היא אינה מקבלת את קביעותיו של ד"ר מסאלחה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ