ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
21264-07-10
24/08/2014
|
בפני סגנית הנשיא:
איטה קציר
|
- נגד - |
התובע:
סעיד אבו ווסל עו"ד מוסטפה מחאג'נה
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד ג'ומאנה בחוס
|
פסק דין |
זוהי תביעה להכיר באירוע תאונתי מיום 14/10/09 כתאונת עבודה והן בגין פגיעה בגב על פי עקרון המיקרוטראומה.
להלן עובדות המקרה:
1.התובע יליד 3/3/1971.
2.התובע בנאי במקצועו ועובד בבניה מזה שנים רבות בחברת הרמן-זמל פרויקטים בע"מ, המבצעת עבודות בניה ביבשת אפריקה.
3.בתאריך 14/10/09 ביצע התובע עבודת בניה בעיר מלאנג' באנגולה. מדובר בעבודת בניה מבלוקים, כל בלוק בגובה 20 ס"מ.
4.המקצוע של התובע כאמור הוא בנאי. התובע בונה קירות מבלוקים, אך תחילה הוא מסמן את המיקום של הקיר. עוזר בנאי מכין עבורו את הטיט שהתובע שם מתחת לבלוקים ובין הבלוקים. התובע לוקח טיט בכף ומניח את הטיט על הבטון שעל הרצפה ובכך מסמן את השורה הראשונה להתחלת הבניה. אחר כך מסתובב התובע לצד, כשהוא מכופף, ומניח את הבלוקים על הטיט אחד אחרי השני, כשכל פעם התובע צריך להסתובב לצד כדי לקחת את הבלוקים שמכין לו העוזר. התובע מרים את הבלוק ומניחו בתוך הטיט וממשיך הלאה, ושוב שם טיט ושוב מרים בלוק ומניחו בתוך הטיט. כך התובע בונה שורה אחרי שורה של בלוקים עד שהקיר שנבנה מגיע לגובה המותניים.
5.כשהקיר כבר בגובה המותניים התובע מפסיק להתכופף ורק מסתובב ומרים את הבלוקים שמונחים לידו ועומד על רגליו. התובע ממשיך לבנות עם טיט את שורות הבלוקים עד שהשורה העליונה מגיעה לגובה החזה של התובע.
6. בשלב זה בונים העובדים פיגום עבור התובע, כדי שהתובע יוכל לבנות לגובה והתובע עולה על הפיגום באמצע והעוזר שם לו ארבעה בלוקים בכל צד. שוב התובע מניח טיט על הבלוק בשורה הבנויה ואחר כך מתכופף, מרים בלוק ומניח את הבלוק על המלט בשורה החדשה שהוא בונה. אחר כך התובע ממשיך לבלוק הבא, שוב מניח את הטיט ומתכופף להרים את הבלוק, מתרומם ומניח אותו על הטיט וכך הלאה עד שגומר לבנות את כל השורות.
7.כן יש לציין, כי התובע לוקח כל העת טיט עם כף כשהוא עובד כשהטיט נמצא בתוך דלי על הרצפה, או על הפיגום וגם אליו צריך התובע להתכופף כל הזמן כדי להוציא טיט מתוך הדלי.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת