ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
20396-05-12
20/05/2016
|
בפני השופט:
אסף הראל
|
- נגד - |
התובע:
פלוני
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
|
החלטה |
1.חוות דעתו מיום 10.2.16 של ד"ר ראובן יעקובוביץ, היועץ-מומחה הרפואי מטעם בית הדין (להלן – המומחה) הועברה לעיון הצדדים. התובע עתר להפנות למומחה שאלות הבהרה. בהחלטתי מיום 20.5.16 נעתרתי לבקשה באופן חלקי.
2.המומחה הנכבד מתבקש לפרט את המסמכים הרפואיים של התובע אשר עמדו בפניו לצורך עריכת חוות דעתו.
3.המומחה הנכבד מתבקש להשיב על השאלות ההבהרה הבאות:
כריתת אשך שמאל ובעיות בתפקוד המיני:
1.האם ידוע בספרות הרפואית כי חשיפה ממושכת ובלתי מבוקרת לחומר ה-VCM גורמת לנזקים במערכת העצבית המרכזית?
2.האם ידוע בספרות הרפואית כי חשיפה ממושכת ובלתי מבוקרת לחומר ה-VCM גורמת להפרעה בכלי הדם ההיקפיים, האם כתוצאה מהפרעה זו נגרמה הדלקת באשכו של התובע אשר בגינה נאלץ לעבור ניתוח לכריתתו.
3.האם חשיפה ממושכת לגורמי החשיפה לרבות ל VCM גרמה לתובע למורסה באשכו של התובע ולתהליך הזיהומי באשך שהוביל לכריתת אשך שמאל ולבעיות בתיפקוד המיני?
חולשה ורעד בגפיים התחתונות:
4.האם ניתן לומר, כי התובע סובל מהפרעה קשה באספקת הדם לרגליים, כפי שעולה מבדיקות דופלר במכון מאר בתאריך 13.2.2002 ובדיקות מאוחרות יותר שממצאיהן מעידים על הפרעה קשה באספקת הדם לרגליים במאמץ והפרעה בינונית עד קשה במנוחה? האם ניתן לומר, כי תהליך ההפרעה הקשה באספקת הדם הינו הדרגתי שנמשך לאורך תקופה מסויימת אשר במהלכה החל התובע לסבול מקשיי הליכה ומחולשה בגפיו התחתונות? ד"ר גושן בחוות דעתו קובע כי חשיפה לכספית ול VCM (ויניל כלואוריד) גורם לחולשה, שיתוק שרירי, הפרעה בכלי דם ההיקפיים ולכבדות בגפיים. לפיכך, האם ניתן לומר כי החשיפה לגורמי החשיפה בכלל ולכספית ול VCM בפרט, לרבות הרעלת כספית, היא שגרמה לחולשה בגפיים התחתונות?
מצ"ב הבדיקה מיום 13.2.2002 ובדיקות מאוחרות עד 2014.
דלקת כרונית של הקיבה:
5.האם ניתן לומר כי, החשיפה לגורמי החשיפה לרבות כספית והרעלת כספית גרמו לבעייתיות במערכת העיכול? בחוות דעתו של ד"ר גושן נרשם כי חשיפה לכספית גורמת להפרעה במערכת העיכול.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת