עב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
20143-11-13
12/05/2015
|
בפני השופטת:
איריס רש
|
- נגד - |
התובע:
יצחק עובדיה עו"ד אדרי
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד ירושלמי
|
החלטה |
.בהמשך לחוות הדעת מיום 22.08.2014, כב' המומחית מתבקשת להשיב לשאלות הבאות בתוך 30 ימים, וכדלקמן:
1.בחוות דעתך בעמוד 9 את מציינת כי גורמי סיכון להתפתחות של מחלה ריאתית חסימתית הם עישון, חשיפה סביבתית/תעסוקתית, הפרעה מולדת במבנה ריאתי, שחפת ומבנה גנטי. האם תסכימי שבמקרה הנדון לא ידוע על גורמים אשר יכולים להביא לתחלואה "טבעית" וכי מדובר בשני גורמי סיכון עיקריים: עישון וחשיפה תעסוקתית לחומרים המגרים דרכי נשימה? אם כן- האם יש בכך כדי לשנות ממסקנתך ביחס לשיעור ההשפעה של תנאי עבודתו של התובע על פרוץ מחלתו?".
2.האם בהתבסס על החומרים להם נחשף התובע בעבודתו כצבעי רכב (מדללים, ממיסים וצבעים) שהם חומרים בעלי תכונות איריטנטיות אשר מסוגלים לגרום לתהליך דלקתי בדרכי הנשימה או להחמירו, ולאור נוכחות חשיפות תעסוקתיות הידועות כגורמות לברונכיטיס (COPD), ולאור תנאי עבודה כפי שפורט בעובדות (שמגבירים סיכוי לחשיפה תעסוקתית משמעותית)- ניתן לומר כי קיימת סבירות של מעל 50% בהחמרה של מחלתו של התובע כתוצאה מחשיפה לחומרים בעבודה?
3.מצ"ב רשימת מאמרים שבבסיסם פרסום מחקרים בהם נבדק קשר בין עישון, חשיפה לממיסים אורגניים לבין מחלה ריאתית חסימתית כרונית. מסקנתם של מרבית המחקרים היא שהחשיפה התעסוקתית גם ללא העישון יכולה להיות גורם משמעותי לגרימת המחלה. כאשר נבדקה השפעה משותפת של שני הגורמים האלה נמצא כי חשיפה לממיסים אורגניים מגבירה עד כדי הכפלה את הסיכון של העישון בגרימת המחלה הריאתית. האם לאור האמור לעיל ניתן לא לשלול קיומה של תרומת תנאי עבודתו של התובע בחשיפה לחומרים מגרים דרכי הנשימה למחלתו, ולקבוע כי לתנאי עבודתו הייתה תרומה אומנם פחותה מתרומת העישון בגרימה או החמרת המחלה, אך התרומה הזאת הייתה בשיעור של 32% לפחות? אם לדעתך התשובה שלילית, אנא נמקי מדוע.
מצ"ב רשימת המחקרים.
4.להחלטה מצורפת ההחלטה העיקרית על מינוי המומחית והחומר הרפואי שצורף לה, וכן רשימת המחקרים שצורפו לבקשת התובע להפניית שאלות ההבהרה למומחית.
למעקב ביום 15.06.2015.
ניתנה היום, כ"ג אייר תשע"ה, (12 מאי 2015), במעמד הצדדים/בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת