ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
|
20113-09-14
02/03/2015
|
בפני סגנית הנשיא:
איטה קציר
|
- נגד - |
התובעת:
חוה חדד
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
|
החלטה |
1.ב"כ הנתבע הגיש שאלות הבהרה לבית הדין, על מנת שיועברו למומחה הרפואי שמונה מטעם בית הדין.
ב"כ התובעת מתנגד לשאלות.
אני מתירה רק את השאלות שהינן רלוונטיות לצורך הדיון בתיק.
2.על ד"ר אברהם ששון להשיב בכתב לבית הדין תוך 30 יום מהיום על השאלות שתפורטנה להלן.
א)האם ניתן להבחין בין עבודה של מזכירה, שמשתמשת במחשב לצורכי העבודה השונים, לבין עבודת קלדנות ו/או קצרנות בכל הנוגע ל-CTS?
ב)האם כמות ומהירות ההקלדה במהלך יחידת זמן הם אלה שקובעים, האם ובאיזה מידה נגרם נזק מזערי מצטבר על פי עקרון המיקרוטראומה?
ג)האם נכון, כי נגרם נזק מזערי מצטבר רק במהלך מלאכת הקלדה של מעל 200 מילים בדקה בעבודת קלדנית/קצרנית ולא בעבודת מזכירה?
ד)האם עבודה עם אצבע על עכבר של מחשב יכולה לגרום ל-CTS? האם מדובר בפגיעה על פי עקרון המיקרוטראומה?
ה)על פי העובדות שנקבעו בהחלטת בית הדין מיום 7/1/15 נקבע, כי התובעת עבדה כמזכירת מפעל, לא מקלידה בשיטה עיוורת אלא מקלידה באופן מהיר בעיקר ביד ימין שהיא ידה הדומיננטית.
עוד על פי העובדות נקבע שהתובעת משתמשת במחשב תוך שימוש רב במקלדת ובעכבר במשך 90-95% משעות עבודתה, כאשר, בין היתר, היא מתאמת פגישות ביומן, מוציאה דו"חות אקסל, מכינה מצגות על מחשב, מדפיסה מכתבים, שולחת פקסים דרך המחשב ועוד.
האם תיאור עבודה של התובעת כמזכירה, המשתמשת במחשב ובעכבר לשימושים שונים, כאמור לעיל, יכול לגרום, ו/או גורם לתסמונת CTS על פי תורת המיקרוטראומה?
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת