מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ס' נ' המוסד לביטוח לאומי - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ס' נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 30/07/2017 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
20071-10-15
01/03/2017
בפני השופטת:
מירב קליימן

- נגד -
התובע:
י.ס.
עו"ד אלינור לוי מאיר
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד אירנה פישר
החלטה

 

התביעה שבפנינו עניינה הכרה במחלת התובע COPD כפגיעה בעבודה כמשמעה בסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה - 1995, על פי תורת המיקרוטראומה. ביום 10.8.2014 דחה המוסד את תביעת התובע לתשלום דמי פגיעה בגין מחלת ריאות ומכאן התביעה שבפנינו.

 

פתח דבר

  1. בדיון המקדמי מיום 6.6.2016 נקבעו המוסכמה והפלוגתאות הבאות:

    מוסכמה: התובע, יליד 52, עבד משך שנים רבות בתחום השיפוצים והחל בשנת 90' בחברת ראשון פלסט כעובד שכיר. פלוגתאות: 1. האם התקיימו בעבודתו של התובע התנאים העובדתיים לבחינת פגיעה מסוג מיקרוטראומה – לעניין מחלת הריאות ממנה סובל. אם כן: 2. האם קיימת פגיעה מסוג מיקרוטראומה. 3. שאלת הקשר הסיבתי. 4. האם השפעת תנאי העבודה על מצבו של התובע בריאותיו, פחותה בהרבה מהשפעת גורמים אחרים, לרבות מצב בריאות קונסטיטוציונלי.

     

    ביום 22.11.2016 התקיים דיון הוכחות, במהלכו נחקר התובע. הצדדים הגישו סיכומים בכתב וכעת שלב ההכרעה. מאחר שהצדדים לא הגיעו להסכמה בעניין עובדות מוסכמות, עלינו להכריע בשאלה האם הונחה בפנינו תשתית עובדתית המצדיקה מינוי מומחה רפואי לבחינת הקשר הסיבתי בין החשיפה לאבק ולשאר החומרים הנטענים על ידי התובע ולבין הליקוי הגופני בו לקה.

     

    דיון והכרעה

  2. על פי תורת המיקרוטראומה, כדי לזכות בהכרה כנפגע עבודה יש להוכיח את שלושת היסודות הבאים:

     

    "הראשון, תשתית עובדתית של ביצוע תנועות חוזרות ונשנות; השני, קיומו של קשר סיבתי בין התנועות לבין הליקוי הגופני מושא התביעה; השלישי, קביעה שלפיה כל אחת מאותן תנועות גרמה לפגיעה זעירה המצטברת יחדיו לכדי ליקוי גופני.

     

    רק משהוכחה התשתית העובדתית יועבר עניינו של המבוטח למומחה-יועץ רפואי לבחינת הקשר הסיבתי (היסוד השני) ומנגנון הפגיעה (היסוד השלישי)"

     

    עב"ל 57714-11-12 המוסד לביטוח לאומי נ' נוח, פס"ד מיום 22.12.2014 ; כן ראו: עב"ל 47434-09-13 חקנזרי נ' המוסד לביטוח לאומי, פס"ד מיום 9.3.2015.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ