ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
18471-12-12
04/05/2015
|
בפני השופטת:
אופירה דגן-טוכמכר - אב"ד
|
- נגד - |
תובע:
מרים שבח עו"ד מ. ספיר
|
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד מ. ירושלמי
|
פסק דין |
האם הפגיעה בקרסולה של התובעת (חשד לשבר ללא תזוזה בפטישון החיצוני של קרסול ימין) היא תוצאה של תאונת עבודה שאירעה לה ביום 21.7.11 ? בשאלה זו עלינו להכריע בהליך דנן.
עיקר העובדות הצריכות לעניין הן כדלקמן:
-
התובעת ילידת 1955, עבדה כפקידה בבנק דיסקונט במשך 37 שנים בתפקיד אחראית על מחלקת עו"ש.
-
ביום 21/7/11 בשעה 13:00 או בסמוך לכך, התובעת ניגשה לעמדת כספריות הממוקמת על במה מוגבהת, נתקלה בבמה, איבדה שיווי משקל נפלה ונחבלה ברגלה הימנית.
-
התובעת המשיכה לעבוד, הגם שלטענתה סבלה ממגבלות ונפיחות בכף רגלה. בהמשך הדברים ונוכח החמרה לטענתה, פנתה לטיפול רפואי לראשונה ב- 21/8/11.
-
בתרשומת מיום 21.8.11 רשם האורטופד ד"ר מיכאל ינוקא – "היום בבוקר נקע בקרסול ימין". התובעת טופלה באמצעות קיבוע גבס ושהתה בחופשת מחלה.
-
ביום 25/12/11 התובעת הגישה למל"ל טופס תביעה לתשלום דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה במסגרתה טענה כי אירעה לה תאונת עבודה ביום 21/7/11.
-
ביום 6/2/12 נשלחה לתובעת הודעה כי תביעתה נדחתה משום שלא הוכח קשר סיבתי בין האירוע בעבודה מיום 21/7/11 לבין הפגיעה בקרסולה.
-
לאחר שנשמעה עדות התובעת בפנינו, וכן עדויותיהם של עדים נוספים, הגישו הצדדים עובדות מוסכמות ביחס לאירוע מיום 21/7/11, כמפורט לעיל. התשתית העובדתית הועברה למומחה הרפואי שמונה על ידי בית הדין ד"ר יחזקאל טיטיון על מנת שיחווה דעתו בשאלת הקשר הסיבתי שבין הפגיעה בקרסולה של התובעת לבין האירוע בעבודה.
-
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת