מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> א' נ' המוסד לביטוח לאומי - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

א' נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 08/06/2017 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
1727-08-14
22/03/2017
בפני השופטת:
ד"ר אריאלה גילצר – כץ

- נגד -
תובע:
מ.א.
עו"ד גלעד לנג
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד יוחאי אלרון
פסק דין
 

 

בעודו מחלק דואר, מצא התובע שרשרת ברזל על המדרכה ונטל אותה. עקב כך נקלע לקטטה, במהלכה הוכה ושבר את ידו הימנית. האם מדובר בתאונה בעבודה? זוהי השאלה המונחת לפתחו של בית הדין.

 

העובדות הצריכות לעניין

  1. התובע, יליד שנת 1962, עבד בעת האירוע הנטען כמחלק דואר.

     

  2. לטענת התובע, ביום 17.4.2013, בעודו מחלק דואר בבת ים במסגרת עבודתו, מצא על המדרכה שרשרת ברזל והרים אותה. לטענתו, מיד לאחר מכן ניגשו אליו בעל חנות סמוכה ובנו וטענו שהשרשרת שייכת להם. בין השלושה התפתחו חילופי דברים ובמהלכם הבן היכה את התובע בפחית וגרם לו לשבר בידו הימנית. התובע הגיש תלונה במשטרה בגין תקיפה.

     

  3. התובע הגיש למל"ל טופס תביעה לתשלום דמי פגיעה בגין תאונה בעבודה, ופקיד התביעות דחה את התביעה מהטעם שהתאונה אירעה על רקע אישי ואינה קשורה לעבודה, ולכן אינה עומדת בתנאי סע' 79 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 (להלן: החוק).

     

    טענות הצדדים

  4. התובע עומד על כך שמכיוון שהקטטה אירעה במסגרת עבודתו, מהווה הוא תאונה בעבודה על פי תנאי החוק, על פי חזקת הסיבתיות הקבועה בסע' 83 לחוק ומכיוון שאלמלא היה התובע עובד אותו יום, לא היה מותקף ומוכה. זאת ועוד, בעבודת הדוורות כרוך סיכון מקצועי של היתקלות באלימות, הנובע מביצוע העבודה באמצעות הליכות ממושכות ברחוב הישראלי. לחלופין, טוען התובע (לראשונה בסיכומיו) כי יש להכיר באירוע כתאונת עבודה על פי סע' 80(2) לחוק, מכיוון שאירעה תוך כדי עבודתו ובמקום עבודתו, תוך שהוא מגן על עצמו.

     

  5. המל"ל לא הכחיש בתחילה את קיום האירוע, אך טען כי אין קשר בינה לבין עבודת התובע ולכן אינה עונה על תנאי החוק. בשלב ההוכחות חזר בו המל"ל, טען כי גרסתו של התובע מלאה סתירות וכי קיים ספק אם אכן אירעה הקטטה באזור חלוקת הדואר של התובע.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ