חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 1502-10-14 ח' נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 12/04/2015 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
1502-10-14
22/02/2015
בפני סגנית הנשיא:
איטה קציר

- נגד -
מערער:
ש.ח.
עו"ד איילת נוף אוסטפלד
משיב:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד רינת מישאל
פסק דין
 

 

1.זהו ערעור לפי סעיף 213 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה - 1995 על החלטת ועדה לעררים לקביעת דרגת אי כושר בענף נכות כללית מיום 2.7.14, שקבעה כי המערער איבד 65% מכושרו להשתכר.

 

2.וועדה רפואית לעררים קבעה בהחלטתה מיום 18.5.14 כי למערער 61% נכות רפואית, מהם 30% בגין לוקמיה בהפוגה, 30% בגין מחלת לב (לפי פריט 9(1)(ג) II-III), ו- 10% בגין טנטון, וזאת בנוסף לאחוזי נכות מנופים בגין ליקוי שמיעה (15%) וסכרת המטופלת בכדורים (10%), וכן 0% נכות בגין כאבים מפושטים במרפק ויתר לחץ דם.

 

3.הוועדה קבעה בהחלטתה כך:

"התובע נכנס באופן עצמאי מעברים חופשיים לא ניכר קוצר נשימה במהלך הדיון והשיחה איתו, מדווח על עייפות רבה חוךשה כאבים ברגל שבוצע צינתור, לא רואה עצמו חוזר לשום עבודה. הוועדה בהתייחס למכלול הבעיות הרפואיות וחומרתם, גילו, עברו התעסוקתי, השכלתו, בדעה כי יכול לעבוד באופן חלקי עבודות ללא מאמץ גופני בעיקר בישיבה ותואמת את כישוריו. יכול לעבוד בחרושת קלה, מיון, אריזה, שמירה כניסה למרכול, שמירה במוזיאון, שמירה במבחנים. הוועדה דוחה את הערר וחוזרת וקובעת כי איבד 65% מכושרו להשתכר".

 

4.טענות המערער:

א.קביעת הוועדה סותרת קביעת רופא של קרן מבטחים שקבע כי המערער איבד את מלוא כושרו להשתכר;

ב.הוועדה חרגה מסמכותה כשקבעה שהמערער אינו סובל מנשמת לאחר מאמץ, בניגוד לקביעת הוועדה הרפואית;

ג.הוועדה לא שינתה את שיעור אי הכושר וזאת למרות שחל שינוי בנכות הרפואית המצביע על שיעור הנכות התפקודית;

ד.הוועדה לא דנה בהשפעת ליקוי השמיעה על יכולת ההשתכרות;

ה.ניכר מפרוטוקול הוועדה כי הטילה ספק באמינותו של המערער, ומכאן שהיה עליה להזהיר אותו בעניין זה.

 

5.מנגד, טוען המשיב, כי לא נפל פגם משפטי בהחלטת הוועדה, כי הוועדה דנה בשאלת הנשמת בהקשר הרלוונטי לבחינת כושר העבודה בישיבה, כי העבודות שהוצעו מתאימות למגבלותיו של המערער, וכי אין מקום לייחד דיון לשאלת השפעת ליקוי השמיעה על כושר ההשתכרות.

 

לאור האמור לעיל אני קובעת כדלקמן:

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ