עב"ל
בית דין אזורי לעבודה נצרת
|
14471-03-14
05/03/2015
|
בפני השופטת:
הנשיאה ורד שפר
|
- נגד - |
התובעת:
ר.ש. עו"ד רוזאן נסייר-חאזן
|
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי עו"ד עדי עינב-גולן
|
החלטה |
1.התובעת סובלת מליקוי ביד ימין, אשר לטענתה נגרם עקב תנאי ואופי עבודתה, וזאת על דרך המיקרוטראומה (להלן: "הליקוי").
פניית התובעת להכיר בליקוי כנובע מתנאי עבודתה ולשלם לה דמי פגיעה נדחתה ע"י הנתבע, על בסיס הנימוק לפיו אין כל קשר סיבתי בין תנאי עבודתה לבין הליקוי הנטען.
מכאן התביעה שבפנינו.
2.לאחר ששמענו את עדותה של התובעת, הסכימה ב"כ הנתבע כי בית הדין ימנה מטעמו מומחה רפואי, אשר יחווה את דעתו לגבי שאלת הקשר הסיבתי בין הליקוי לו טוענת התובעת לבין תנאי עבודתה.
3.אשר על כן, על יסוד תצהיר התובעת ועדותה בפנינו, אנו קובעים את העובדות הבאות -
א.התובעת ילידת שנת 1961.
ב.משנת 1984 עד שנת 2005, התובעת עבדה בשירות חברת קלאב מארקט. במסגרת זו, התובעת עבדה בשלושה תפקידים, בניקיון, כקופאית ובבית מאפה, כשעיקר עיסוקה היו בבית מאפה ובקופה.
ג.החל מיום 02.09.05, התובעת עובדת בחברת שופרסל (שרכשה את חברת קלאב מארקט), וזאת בעיקר כקופאית.
ד.במסגרת עבודתה כקופאית, התובעת מתמחרת מוצרים, וזאת בדרך של הרמת המוצרים והעברתם דרך סורק, וכך חוזר חלילה במהלך יום עבודתה.
ה.בשנים הראשונות לעבודתה, התובעת תמחרה את המוצרים, וזאת כאשר ישבה עם הפנים לכיוון מחשב והלקוח בצד שמאל. התובעת הייתה מסתובבת, מקבלת ומרימה בידה הימנית את המוצרים מהמסוע מצד ימין ומעבירה את המוצרים דרך הסורק אל המסוע מצדו השמאלי. תוך כדי העברת כל מוצר ומוצר, התובעת הייתה מסתובבת ומקלידה את המחיר של המוצר.
ו.במהלך שנת 2010, התובעת החלה לעבוד בשיטה חדשה, באופן שקיבלה והרימה מוצרים מהמסוע, העבירה דרך הסורק, וזאת מבלי שהסתובבה והקלידה את המוצרים.
ז.בימי עבודה רגילים, התובעת קיבלה כ- 500 לקוחות ביום, ובימי עבודה עמוסים קיבלה 700 לקוחות ביום, במהלכם הרימה מוצרים שמשקלם כ- 50 ק"ג לכל לקוח.
ח.התובעת הרימה בדרך כלל את המוצרים בידה הימנית, ואילו את המוצרים הכבדים ששוקלים בין 5-7 ק"ג הרימה בשתי ידיה. בנוסף, התובעת הייתה נוהגת להרים מוצרים במשקלים בין 15-25 ק"ג בממוצע.
ט.במהלך שנת 2010, התובעת עברה ניתוח ושהתה באי כושר במשך ששה חודשים.