חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 1389-11-14 גדבאן נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 20/08/2015 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה חיפה
1389-11-14
25/02/2015
בפני סגנית הנשיא:
איטה קציר

- נגד -
מערער:
חסן גדבאן
עו"ד יהושוע בלנגה
משיב:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד רינת מישאל
פסק דין
 

 

1.זהו ערעור על החלטת הוועדה לעררים לעניין אי כושר, מיום 30/8/14 ("הוועדה"). בהחלטתה קבעה הוועדה כי המערער לא איבד 50% מכושרו להשתכר מיום 20/3/12 ("ההחלטה").

 

החלטת הוועדה

 

2.עניינו של המערער הוחזר לוועדה, בתוקף פסק דין מיום 27/5/14 (בל 13312-03-14) ("פסק הדין"). על פי פסק הדין אשר אישר את הסכמת הצדדים, הוועדה תתכנס לאחר קבלת חוות דעת עדכנית של פקיד שיקום, ותשקול את החלטתה מחדש, תוך התייחסות לחוות דעת פקיד שיקום שתינתן בעניינו של המערער.

על פי הוראות פסק הדין, המערער יופיע בפני פקיד השיקום ויתאפשר לו לטעון טענותיו, וכן יזומן להופיע בפני הוועדה ויתאפשר לו לטעון טענותיו גם לעניין חוות דעת פקיד השיקום.

 

3.טענות הערעור מופנות הן כנגד דו"ח פקיד השיקום וחוות דעת הרופא המוסמך והן כנגד החלטת הוועדה. המערער טוען כי בדו"ח פקיד השיקום לא צוין מהי תכנית השיקום שהוצעה למערער. המערער מוסיף וטוען כי אין בהחלטת הוועדה שום נימוק או הסבר מניח את הדעת כיצד הגיע למסקנותיה.

 

4. לטענת המשיב, הוועדה פעלה על פי הוראות פסק הדין. נטען כי בהחלטה מנומקת קבעה הוועדה שהמערער מסוגל לעבודה במשרה מלאה עם מגבלות מסוימות, תוך שהיא מאמצת את המלצת פקיד השיקום ומבהירה שהנכות הרפואית אינה תפקודית במלואה.

 

5.לבית הדין הסמכות לבחון האם נפלה טעות משפטית בהחלטת הוועדה [סעיף 213 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 ("החוק")].

 

במקרים קיצוניים של חוסר סבירות בהחלטה של ועדה מסוג זה, רשאי בית הדין להתערב ולראות בחוסר הסבירות האמור משום טעות משפטית. זאת משום שוועדה לעררים, בשונה מוועדה רפואית, פועלת בתחום שאינו רפואי טהור. אולם, יש ליתן את הדעת כי התערבות כזו של בית הדין תוגבל למקרים קיצוניים של חוסר סבירות (דב"ע שם/01-1318 עטיה – המוסד לביטוח לאומי, פד"ע טו 60).

 

6.על פי אמות המידה הקבועות בסעיף 209(ב) לחוק, ראשית נדרשת הוועדה לבחון "את השפעת ליקויו של התובע על יכולתו לחזור לעבודתו במלואה או בחלקה"; שנית, עליה לבחון את "יכולתו לבצע עבודה אחרת או לרכוש מקצוע חדש מסוג העבודות או המקצועות שהתובע מסוגל לעסוק בהם והתואמים את כושרו הגופני ומצב בריאותו".

 

בעב"ל 327/03 עזאת מוהרה – המוסד לביטוח לאומי (מיום 15.4.04) נקבעו הנחיות להבניית שיקול הדעת של פקיד התביעות או הוועדה. נפסק, כי נקודת המוצא לקביעת דרגת אי הכושר היא ליקוייו הרפואיים של הנכה כפי שנקבעו על ידי הוועדה הרפואית לעררים. הוועדה קובעת את דרגת אי כושרו להשתכר על פי נסיבותיו האישיות של הנכה, ובין היתר יכולתו לחזור לעבודתו הקודמת, גילו, השכלתו ויכולתו האינטלקטואלית והפיזית.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ