מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ב"ל 13867-06-13.17 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 13867-06-13.17

תאריך פרסום : 25/12/2014 | גרסת הדפסה
עב"ל
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
13867-06-13
17/11/2014
בפני השופט:
אייל אברהמי

- נגד -
תובעת:
ק. ב. ע
עו"ד יוסי גיתאי
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד שלומית בר לבב
פסק דין
 

 

עובדות

1.התובעת עבדה כטכנאית לייזר ועסקה בהסרת שיער, במכון להסרת שיער. עבודתה נעשית בעמידה.

2.התובעת הרתה. במהלך הטרימסטר השני להריונה סבלה מכאבים בעצם הפוביס. רופא אורטופד, ד"ר מור מאיר ראה את התובעת ביום 20.2.13 והמליץ על שמירת הריון. המלצתו זו הועברה לד"ר יקל יעל רופאת יילוד וגניקולוגיה וזו חתמה על נ/1 – אישור רפואי לענין גמלה לשמירת הריון בו נרשם כי עליה להיות בשמירת הריון מיום 26.2.13 ועד הלידה הצפויה בחודש יולי 2013. לאחר קבלת אישור זה הפסיקה התובעת את עבודתה ונותרה בביתה. התובעת הגישה תביעה לגמלת שמירת הריון.

3.לטענת הנתבע לאחר התייעצות עם רופא המוסד אין התובעת זכאית לגמלה הואיל והליקוי ממנו סבלה אינו מהווה סכנה לה או לעובר ולא היה כל סכנה בעבודתה, אף שאין ספק, שהתובעת סבלה מכאבים, כפי שטענה.

4.לטענת התובעת הפסיקה עבודתה בין היתר לאחר שניתן לה האישור (נ/1) וכן לנוכח העובדה שבהריון קודם ניתן לה גם כן; אישור לשמירת הריון, בגין אותו בעיה.

 

החלטה

גימלת הריון -

 

5.סע' 58 (1) לחוק הביטוח הלאומי (להלן: החוק) מגדיר שמירת הריון:

 

"היעדרות מעבודה בתקופת הריון המתחייבת בשל... מצב רפואי הנובע מההריון והמסכן את האישה או את עוברה, הכל בהתאם לאישור רפואי בכתב".

 

מצב של שמירת הריון הינו מצב בו, עקב ההריון, האישה ההרה מצויה במצב רפואי בו היא אינה יכולה לעבוד בעבודות מסוימות, ולכן היא נאלצת להישאר בביתה ולא לפקוד את מקום עבודתה לזמן מה. המצב הרפואי צריך להיות כזה שהוא יסכן את האישה או את עוברה. רק במקרה זה ראה המחוקק לנכון לקבוע כי אישה הנמצאת בשמירת הריון תהיה זכאית לקבל בתקופה זו גימלה מהמוסד לביטוח לאומי [דב"ע נז/ 0-76 האלה אלסח'ל נ' המוסד לביטוח לאומי, פד"ע לא 85].

מדובר אפוא על מקרים בהם האישה מנועה מלעבוד בעבודתה עקב מצבה הבריאותי המסכן את האישה או את עוברה.

במקרים בהם האישה ההרה אינה מצויה במצב רפואי המסכן אותה או את עוברה, או במקרים בהם מדובר בעבודה שמעצם טיבה וטבעה ניתן להמשיך ולעבוד בה על אף המצב הרפואי השונה, לא תהיה האישה ב 'שמירת הריון'.

כלומר, יכול להיווצר מצב בו האישה ההרה תהיה במצב רפואי מסוים, כאשר כלפי עבודה אחת יהיה עליה להיות בשמירת הריון, וכלפי עבודה אחרת לא יהיה עליה להיות בשמירת הריון. הדבר תלוי, כמובן, בדרישות העבודה: האם יש צורך במאמץ פיזי, בעמידה בפני קהל, בנסיעות רבות, וכיוצ"ב.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ