מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> כ' נ' המוסד לביטוח לאומי - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

כ' נ' המוסד לביטוח לאומי

תאריך פרסום : 16/11/2017 | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
13032-06-16
04/07/2016
בפני הנשיא:
אייל אברהמי

- נגד -
תובע:
ד.כ
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד ענבל לש
החלטה
 

 

  1. התובע הגיש שלוש תביעות בבית הדין לעבודה בירושלים כנגד המוסד לביטוח לאומי. התביעות הוגשו בסמיכות זמנים. להלן נתייחס לשלושתן יחד שכן חלק מהבקשות והתגובות הוגשו רק בחלק מהתיקים.

     

  2. בפניי בקשת הנתבע להעביר את התיקים לבית הדין בתל אביב, הואיל ועניינו של התובע מטופל בסניף כפר סבא של הנתבע והטיפול בעניינו יחייב התנהלות מול עובדי הנתבע בכפר סבא, לרבות חיובם בנסיעות לירושלים. כך גם הכתובת שמסר לנתבע ולבית הדין היא בהרצליה והתובע טען בסעיף 11 לתגובתו כי יתגורר שם עד להודעה חדשה.

     

  3. התובע הגיש מספר תגובות בעניין הסמכות המקומית ובהן טען כי יש לו זיקות רבות לירושלים – לרבות בני משפחה מורחבת הגרים בתחום השיפוט של ירושלים ובירושלים עצמה, הגעה לאירועים, קשר נפשי עמוק ומגורי עבר, ורק בשל מצוקה כלכלית הוא מתגורר בהרצליה עם בת זוגתו אצל הבן. בתגובה מאוחרת יותר טען כי הוא מתעתד לעבור לגור בירושלים אצל אחיו ואחר כך בשכירות והכתובת בהרצליה תישאר רק ככתובת למכתבים.

  4. תקנה 3(8) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), תשנ"ב-1991 קובעת כך:

    "בתובענה נגד המוסד לביטוח לאומי או גוף אחר שהמוסד לביטוח לאומי פועל בשמו - בית הדין האזורי אשר באזור שיפוטו נמצא מקום מגוריו של התובע";

     

  5. התובע רשם בכתבי התביעה (שהוגשו בחודש מאי או ביוני) כתובת בהרצליה, ובהתאם להודעתו גר אותה עת בהרצליה. הצהרותיו כעת כי יש בדעתו לעבור לגור בירושלים אין בהן כדי לשנות את מקום מגוריו במועד הגשת כתב התביעה. התובע לא צירף את צילום תעודת הזהות שלו בדבר כתובתו ויש להניח אפוא שאכן מדובר בכתובת בהרצליה, שחוזרת על עצמה במסמכים רשמיים נוספים שצירף והגיש לבית הדין.

     

  6. לא ניתן לקבל עמדת התובע לפיה בכל שלב במהלך חיי התיק יודיע תובע על רצונו לעבור דירה, תוך התאמת הסמכות המקומית בתיק לכוונה העתידית אותה עת. כך גם זיקה נפשית אינה קושרת את האדם לערכאה מסוימת, עת מחוקק המשנה קבע כי מקום המגורים הוא הקובע.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ