מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> ב"ל 12697-06-12.01 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ב"ל 12697-06-12.01

תאריך פרסום : 11/12/2014 | גרסת הדפסה
עב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב-יפו
12697-06-12
01/10/2014
בפני השופטת:
הדס יהלום

- נגד -
התובע:
ל. ל. מ
עו"ד גביש
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד הררי
החלטה

 

1.הוגשה תביעה להכיר בפגיעה במרפק שמאל של התובע, כמחלת מקצוע ולחלופין – מיקרוטראומה.

 

2.כך נאמר בתצהיר התובע:

"1.הנני בן 35 נשוי + 2, בעל עסק לשעבר לשזירת פרחים בזמנים הרלבנטיים לתביעה.

2.אני אטען, כי בין השנים 2006 2012 הייתי בעל עסק לשזירת פרחים כאשר הייתי עובד בעסק 6 ימים בשבוע 12 שעות עבודה לערך בכל יום, בין השעות 08:00 20:00.

3.אני אטען, כי במסגרת עבודתי ביצעתי פעולה של שזירת פרחים במשך שני שליש מהיום לפחות.

4.אני אטען, כי במסגרת שזירת הפרחים, החזקתי את זר הפרחים בידי שמאל, וביד ימין ביצעתי את עובדת השזירה, כך הייתי מבצע שזירה של 30 זרים בערך ליום עבודה.

5.אני הייתי מבצע עבודתי זו באופן דומה חוזר ונשנה במהלך רוב שעות העבודה.

6.אני אטען, כי יתרת הזמן המועט שהיה ברשותי הוקדשה לקבלת הסחורה, ניקיון והרתחת הפרחים, גזימת הענפים וניהול החנות.

7.אני אטען, כי בתקופת החגים הייתי עובד בצורה נמצרת הרבה יותר, ולעיתים ביצעתי עבודה שהתפרשה על משך של 48 שעות עבודה, וכמות הזרים שהייתי מפיק הייתה גדולה פי כמה וכמה מ- 30 זרים ליום.

8.אני אטען, כי משקלו של נע בין 300 400 גרם עד 4 ק"ג, כאשר הממוצע היה לערך היה 2 ק"ג, כאשר היו זר הלך וגדל בהתאם לדרישת הלקוחות באשר לגודל הזר.

9.אני אטען, כי שזירת כמות הזרים העצומה שביצעתי במהלך עבודתי באופן דומה חוזר ונשנה הביאו אותי לביצוע רצף של פעולות קטנות ומזיקות במפרק יד שמאל, אשר הייתה אמורה להחזיק את הזר וכן להתנועע עם כל פעולות שזירה בין אם בצידוד ובין אם בהרחקה והקרבה של הזר אליי, על מנת שכל פרח ימוקם כנדרש בתוך הזר, עד אשר נגרמה לי פגיעה אחת גדולה כוללת ומקיפה במרפק זרועי השמאלית".

 

3.עדותו של התובע באשר לאופן שזירת הפרחים, לא נסתרה.

עדותו נתמכת בתצהיר של גב' רינת דרור, שעבדה איתו בחנות.

 

4.עיקר החקירה של התובע התבססה על מסמכים רפואיים אודות בעיות במרפק ימין, אודות תעוד של רופאים שמתעדים "מחלה" ולא "פגיעה בעבודה" וכן אודות שיהוי בפניה למוסד לביטוח לאומי.

התובע לא נחקר כלל על אופן ביצוע העבודה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ