מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק דין 12277-09-11 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק דין 12277-09-11

תאריך פרסום : 13/11/2014 | גרסת הדפסה
עב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב-יפו
12277-09-11
06/11/2014
בפני השופטת:
עידית איצקוביץ

- נגד -
תובע:
א. ק
עו"ד עוזי אהרון
נתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד דלית מילוא
פסק דין
 

 

1.לפנינו תביעה להכיר באירוע מיום 20.12.09 כפגיעה בעבודה.

 

2.לאחר שנשמעו ראיות בתיק קבענו בהחלטה מיום 29.12.13 כי אכן היה אירוע תאונתי בעבודת התובע ביום 20.12.09. לפיכך מונה ד"ר מנחם יצחקי (מנתח אורטופד) כמומחה רפואי מטעם בית הדין.

 

3.ד"ר יצחקי הגיש חוות דעת ואף השיב לשאלות הבהרה. מסקנתו של כב' המומחה הייתה כי "מדובר באירוע תאונתי שבו נגרם קרע מלא או הגדלה של הקרע הקיים בעת התאונה כמובן על רקע ניווני. כך שהקשר, להערכתי הוא קשר של החמרה ועל כן מה שארע ב-20.12.2009 הינו קשור קשר סיבתי ישיר למצבו הנוכחי".

 

4. לאחר שהוגשה תשובת ד"ר יצחקי לשאלות ההבהרה, הודיעה ב"כ הנתבע כי היא מסכימה להכיר באירוע מיום 20.12.09 כפגיעה בעבודה – "החמרה". הסכמה זו הועברה לב"כ התובע שהתנגד להכרה של הפגיעה כ"החמרה" ומכאן הועבר העניין להכרעתנו.

 

5.התביעה שהוגשה לבית הדין היא כנגד החלטת הנתבע שסירב להכיר באירוע מיום 20.12.09 כפגיעה בעבודה. קבלת התביעה משמעותה זכאות התובע להכרה בפגיעתו כתאונת עבודה ולדמי פגיעה.

 לאחר שהוכר האירוע כתאונת עבודה זכאי יהיה התובע, ככל שנגרמה לו נכות רפואית כתוצאה מהפגיעה בעבודה, להגיש בקשה לקביעת נכות מהעבודה.

שלב קביעת הנכות הרפואית ושאלת הקשר בין אותה נכות לפגיעה שהוכרה ובאיזו מידה – מצוי בגדר סמכותן של הוועדות הרפואיות מכוח חוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב) התשנ"ה-1995.

מתפקידן של הוועדות לדון ולהכריע בשאלת הנכות שנגרמה כתוצאה מהפגיעה בעבודה, והאם מדובר בהחמרה של מצב שהיה קיים – אם לאו. אין בית הדין נדרש להכריע בשאלה זו בשלב ההכרה באירוע כתאונת עבודה, ודרישת הנתבע להוסיף שההכרה היא בגדר "החמרה" אינה כדין.

 

6. נוכח האמור אנו קובעים כי יש לקבל את תביעת התובע ולהכיר באירוע מיום 20.12.2009 כפגיעה בעבודה.

 

על הנתבע לשלם לתובע הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 3,000 ₪.

 

7.לצדדים זכות ערעור על פסק הדין לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים תוך 30 יום מקבלתו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ